Zhrnutie týždňa: KETUBOR, frozen i začiatok 1.Tipsport COOL ligy

  • Sebastián Soroka
  • 22. 03. 2021 08:00

Odchod legendy z najlepšieho českého tímu, neúspešné ťaženie frozena v ESL Pro League, rozbeh zápasov v rámci domácej scény ale tiež aj koniec základnej časti v ESEA ligách. Minulý týždeň bol pre česko-slovenského fanúšika bohatý na udalosti zo sveta CS:GO. Poďme si ich spoločne pripomenúť.

Neúspech frozena v ESL Pro League

Európsky tím mousesport, v ktorom pôsobí aj Slovák David "frozen" Čerňanský si po zmenách v zostave prechádza veľmi náročným obdobím. Po zlom výkone na turnaji IEM Katowice si nové zloženie nevylepšilo renomé ani v ESL Pro League. V skupinovej časti prehrali štyri z piatich zápasov. Myšiaci postupne podľahli veľmi tesne tímu ENCE, FaZe Clan, Vitality a Švédom z NiP. Zápasovú bilanciu kozmeticky upravili víťazstvom proti G2 Esports. Ani to ale nezabránilo tomu, aby obsadili v skupine B suverénne poslednú priečku. Najbližšie čaká frozena a jeho tím turnaj Fantasyexpo Springs Cup 2021, víťaz tohto turnaja postupuje na event od spoločnosti Blast.

Photo by HLTV.org

Začala nám 1.Tipsport COOL liga

Prestížna domáca liga s 8 účastníkmi vstúpila do svojho úvodného kola. Medzi dvojitým kvartetom tímov chýba česká jednotka SINNERS, ktorá získala titul z posledných dvoch sezón. V jarnej časti tak s istotou prevezme víťaznú štafetu celkom iný tím.

Úvodné zápasy dopadli viac menej podľa predikcii. Miernym prekvapením by ale mohlo byť zaváhanie ENTERPRISE proti Sampi. The Elive a spol. totiž vyhrali prvú mapu pomerom 16:0 a zdalo sa, že zápas si nenechajú ujsť pomedzi prsty. Sampi ale naštartovali svoje víťazne motory a vývoj stretnutia otočili vo svoj prospech. Následne na to Entropiq porazili svojich veľkých rivalov z eSuby, a Dark Tigers s ECLOT potvrdili úlohu favorita proti tímom eEriness, respektíve DEFEATERS.

Skončila sa základná časť ESEA líg

V uplynulom týždni došlo tiež k ukončeniu základnej časti na platforme ESEA. V jednotlivých divíziách sme spoznali účastníkov playoff, zostupujúcich, či tých, ktorí sa v danej divízii udržia aj pre ďalšiu sezónu. O tom ako sa darilo česko-slovenským zástupcom pripravujeme podrobný článok, ktorý bude publikovaný v priebehu tohto týždňa.

KETUBOR opúšťa SINNERS

Slovenská hráčska i trénerská legenda Michal "KETUBOR" Csontoš sa po pár úspešných mesiacoch strávených v tíme SINNERS rozhodol vzdať svojej pozície. Svojich českých zverencov dokázal doviesť k titulu na MČR 2020, na 24.priečku vo svetovom rebríčku a najmä k veľkému zviditeľneniu na európskej scéne. Viac už o jeho odchode nájdete na tomto odkaze.

KETUBOR v roku 2018 Photo by eXtatus

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.