Najlepší český tím prichádza o trénera

  • Martin Bukovský
  • 19. 03. 2021 19:30

Slovenský najúspešnejší tréner Michal "KETUBOR" Csontoš a SINNERS ukončujú spoluprácu. KETUBOR sa na súpiske Sinners prvý krát ocitol tesne pred Vodafone MČR 2020. Tím trénoval z Austrálie, kde sa nachádzal už od začiatku roka 2020. V Austrálii predtým pôsobil v tíme Paradox Gaming, v ktorom dokázal svoje bohaté skúsenosti z našej scény využiť naplno a dostal tím medzi špičku austrálskeho Counter-Striku.

Poďme ale späť do našich končín. Jeho dobrodružstvo s českou jednotkou začalo víťazne. Sinners potvrdili rolu favorita a z MČR si brali zlato. KETUBOR si na svoje konto tak pripísal ďalší titul z MČR, ako jediný sa môže pýšiť jedným titulom ako hráč a tromi ako tréner. Po vyvrcholení sezóny prišla zmena, tím opustil Hubert "CaNNiE" Ludwig a pripojil sa k nemu Tomáš "oskar" Šťastný. Sinners mali všetky nástroje k úspechu. Ten sa aj dostavil, od kedy sa „robot“ a oskar pripojili k tímu, Sinners sa posunuli z 59. priečky na ich momentálnu 32. v rebríčku od HLTV.org. Medzi najlepšími 30. tímami sa udržali niečo cez mesiac.

Na otázku prečo KETUBOR opúšťa Sinners po úspešnom období odpovedal v rozhovore na ich stránke: „Team pracoval tvrdo a poctivo, tam to bolo skôr “kedy” príde to Top 30. Získali sme tu partnerské víza a môžem tu pracovať full-time. Rozhodol som sa ostať v Austrálii žiť, čiže zabojujem o “permanent residents”. To znamená, že budem Australčan. Situácia u nás na Slovensku je hrozná a ja nemôžem viac pomôcť pouze z platu coacha.“

Jeho ďalšie kroky tak budú pravdepodobne smerovať k austrálskemu tímu, či sa bude jednať o Renegades, ORDER, alebo sa vráti naspäť do Paradox je zatiaľ otázne. Otázne je aj meno nového trénera Sinners, ale podľa zákulisných informácií sa už niečo rysuje.

55597504_2346121745641466_8408568791788683264_o.jpg

Kam povedú „robotove“ ďalšie kroky? Photo by eXtatus

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.