TOP15 2021: manguss #15

  • Sebastián Soroka
  • 12. 01. 2022 19:00

01FRONTmanguss.png

Elitnú pätnástku nám otvoril Robert "manguss" Kasper

Vyhlasovanie najlepších TOP15 hráčov za rok 2021 otvárame Robertom "manguss" Kasperom z tímu ENTERPRISE Esports! 20-ročný rodák z Českej republiky má za sebou najúspešnejší rok vo svojej CS:GO kariére. S tímom ENTERPRISE Esports získal status česko-slovenskej dvojky, vyhral významné online turnaje, zozbieral cenné kovy na LAN akciách a bol jedným zo strojcov veľkého úspechu, ktorý sa jeho tímu podarilo ukoristiť na renomovanom turnaji - V4 Future Sports Festival.

Ahoj, manguss. V roku 2021 si bol oficiálne predstavený vo vynovenej zostave tímu Enterprise Esports. Ako vtedy prebiehal vznik zostavy, mal si na stole aj iné ponuky, než túto?

Caf, na konci roku 2019 mě kontaktoval Mgnt, jestli nechci zkusit s EP, kde byla sestava jestě Lucasp, forsy, system, twist. V té době jsme odehráli asi 50 praccu za 14 dní a na konci tryoutu jsem měl i více možností, ale vybral jsem si EP, potom navíc přisla možnost udělat reborn Universe, kde bych akorát figuroval já místo Neofraga. Na papíře sestava vypadala dobře, tak jsem s tím souhlasil.

S tímom ste hneď začali atakovať popredné priečky na domácich turnajoch, nestratili ste sa ani v Európe. Predsa len na zisk 1.miesta vám stále niečo chýbalo, bol aj toto dôvod na zmenu v zostave, ktorú ste neskôr učinili?

Určitě to byla jedna z příčin změny, ale hlavní příčina byla, že si tým nesednul a muselo se tak stát.

Zhruba v lete prišlo ku kľúčovej zmene v zostave, keď ste Leviho a lucasP nahradili Matysom a Adejisom. Ako si vtedy vnímal príchod dvoch nových hráčov, čo na nich s odstupom času vravíš?

Když mi Erik oznámil, že budou takové změny, tak jsem k tomu byl spíše skeptický, ale oba mě příjemně překvapili a přinesli do hry nové věci, lepší komunikaci a přístup celkově.S odstupem času jsem rád, že se ta změna stala, protože bychom nebyli tam, kde jsme teď.

S rastúcim zápasovým programom sa zväčšoval aj priestor na tvoj individuálny rast. Si spokojný so svojim individuálnymi výkonmi v roku 2021?

Určitě byly zápasy, které jsem mohl odehrát lépe, ale v konečném součtu jsem spokojený.

mangussove mesačné K/D za celý rok 2021

Na jeseň ste sa začali zúčastňovať aj lokálnych LAN akcii. Z minulosti už máš na konte niekoľko účasti na turnajoch typu MSR, Sazka, MČR… Nikdy si ale nebol súčasťou takého tímu, ktorý by bol favoritom na popredné priečky, prípadne na celkový triumf. Pociťoval si nejakú formu nervozity pri týchto turnajoch? Predsa len šlo pre teba o niečo nové.

Nikdy nejsem na žádném turnaji nebo zápase nervozní, mám zkrátka takovou osobnost, dokážu se od toho při hře odprostit.

Ktorý hráčsky moment bol pre teba v roku 2021 ten NAJ?

Jednoznačně sebrat mapu Gambit.

Vo všeobecnosti sa ti lepšie hraje na LANkách alebo na online turnajoch?

Řekl bych, že se mi lépe hraje na Lan akcích, jelikož je tam vetší adrenalin a focus na hru, doprovázený skvělou atmosférou od diváků.

Chcel by som sa spýtať na V4FSF, kde ste dokázali uhrať veľmi solídne výsledky proti tímom zo svetovej tridsiatky. Dokonca ste uhrali jednu mapu proti bývalej svetovej jednotke - Gambit. Zocelil takýto výkon teba ako osobnosť a vás ako tím? A ako sa ti hralo proti tímom takého kalibru?

Určitě mi to pomohlo v tom, že dokážeme hrát vyrovnané zápasy se světovou špičkou. Proti takovým týmům se mi určitě hraje lépe, protože nemají ve hře zakomponovaný ten random faktor, dají se lépe číst a podobně.

Po rokoch, kedy si bol možno komunitou častokrát neprávom prehliadaný sa zrazu tvoje meno začalo objavovať na HLTV, hráš za TOP2 tím u nás, tvoj 1v5 clutch proti tímu KOVA obletel Reddit a svetovú scénu. Bol teda rok 2021 dostatočnou satisfakciou za roky driny a tvrdej práce?

Určitě ano, jsem rád, že se mi konečně vrací ty roky co jsem tomu věnoval, ale stále to beru jako začátek.

mangussove turnaje a štatistiky, prepnite si na druhý hárok, kde nájdete rozšírené štatistiky

Keby si sa mal zhodnotiť, ako hráč, tak, kde by si videl svoje silné a slabé stránky?

Samostatnost ve hře a multifragy jako silné stránky a komunikace jako slabší stránku, jelikož nejsem zrovna komunikativní typ.

Aké ciele si si predsavzal na rok 2022, čo by si chcel dosiahnuť?

Dostat se do top 30 na Hltv a dostat se zpět do Esea premier.

Manguss a jeho sociálne siete:

Prečo je manguss 15.najlepším hráčom za rok 2021?

Mnohé úspechy a fantastické výkony sú hlavnými dôvodmi prečo si manguss vybojoval miesto medzi elitnou pätnastkou česko-slovenského regiónu. Rok 2021 bol v jeho kariére skutočne prelomovým. Po dlhých rokoch, kedy bol neprávom prehliadaný sa dokázal skvelo uplatniť v tíme ENTERPRISE Esports, kde mohol naplno ukázať svoj potenciál. So svojim tímom dokázal najmä v druhej polovičke sezóny konkurovať aj tímom z európskej scény a bolo tak o ňom počuť aj za hranicami naších dvoch krajín.

Source: Facebook/V4 Future Sports Festival

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.