Bude NBK- spoluhráč frozena? Kontrakt s OG mu vyprší koncom roka, MOUZ prejavili záujem

  • Sebastián Soroka
  • 24. 12. 2021 20:07

Zatiaľ čo špekulácie ohľadom Robina "Ropz" Koola neutíchajú, v MOUZ sa potichučky blíži prestavba tímu. Ten by mohol posilniť aj Nathan "NBK-" Schmitt. 27-ročný Francúz podľa portálu 1pv.fr nadviazal s nemeckou organizáciou prvé rokovania ohľadom spolupráce.

S údajným prestupom Ropza do FaZe Clan sa myšiaci musia obzerať po kvalitnej náhrade. NBK- ňou nepochybne je. Stále člen organizácie OG bol vo februári tohto roka vyšachovaný z aktívnej zostavy. V júni 2021 síce oznámil prechod na Valorant, nuž vyzerá to tak, že sa znova vráti do kolotoča strieľačky, v ktorej získal 2x Major titul. Zmluva s jeho aktuálnym zamestnávateľom (OG) sa mu skončí o pár dní a následne sa stane voľným hráčom.

Avšak neželaná výmena Ropza zrejme nebude jedinou zmenou v zostave MOUZ. Jediní, ktorí by si podľa francúzskeho webu mali udržať miesto aj pre rok 2022, sú Slovák David "frozen" Čerňanský a austrálsky strelec Christopher "dexter" Nong. Z tímu by tak okrem 22-ročného Estónca odišli aj Frederik "acoR" Gyldstrand a Aurimas "Bymas" Pipiras.

MOUZ sa našťastie môžu pýšiť hráčskou „akadémiou“ (MOUZ NXT), ktorá preukazuje obrovský potenciál. Práve z rybníku mladých pušiek by mali zísť noví hráči pre A-tím. Favoritmi na dve voľné stoličky sú Nemec Jon "JDC" de Castro a maďarský sniper Ádám "torzsi" Torzsás. Práve torzsi by sa tak mohol stať v rámci maďarskej scény hviezdou, ktorá dokáže motivovať mladých hráčov k ich rozvoju. Naši južní susedia mali totiž v minulosti iba jedného hráča, ktorý vystupoval na svetovej scéne. Bol ním Bence "DeadFox" Böröcz. Od jeho čias sa ale neobjavil žiadny nástupca, ktorý by plnohodnotne hájil farby Maďarska na elitných turnajoch.

Zostava MOUZ pre rok 2022 by mohla vyzerať nasledovne:

David "frozen" Čerňanský
Nathan "NBK-" Schmitt
Christopher "dexter" Nong
Jon "JDC" de Castro
Ádám "torzsi" Torzsás

Zdroj titulnej fotografie: liquipedia.net/DreamHack

Frozen bude podľa všetkého pokračovať s MOUZ aj v roku 2022 Source: liquipedia.net/ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.