Čaká nás prestupová bomba?! Ropz by mal zamieriť do FaZe Clan

  • Sebastián Soroka
  • 17. 12. 2021 19:52

Rušné časy na prestupovom trhu! Jeden z najžiadanejších hráčov súčasnosti, 21-ročný Estónec Robin "ropz" Kool by mohol čoskoro opustiť tím MOUZ a podpísať zmluvu s ešport gigantom FaZe Clan. Informuje o tom portál HLTV.org s odvolaním sa na 1pv.fr .

Hráč MOUZ sa už dlhšiu dobu spája s prestupom do iného tímu. Okrem jeho vynikajúcej povesti zato môžu aj pomerne slabé výsledky zostavy, v ktorej pôsobí spoločne s Davidom "frozen" Čerňanským. MOUZ sa v roku 2021 absolútne nedarí a okrem 1.miesta v online turnaji Flashpoint S3 nezaznamenali žiadny výraznejší výsledok. Nepomohla tomu ani prestavba tímu, či prechod do LAN prostredia.

Mladík Ropz by mal vo FaZe Clan nahradiť švédsku legendu Olofa "olofmeister" Kajbjera. Spravodajský web 1pv.fr už pred pár týždňami informoval o tom, že Ropz aktuálne zvažuje prestup do FaZe alebo G2. Evidentne nakoniec padla voľba na prvého menovaného.

Ropz pôsobí v MOUZ od roku 2017, kedy mu táto nemecká organizácia dala šancu presadiť sa na svetovej scéne. V tíme vtedy narazil aj na Tomáša "oskar" Šťastného o pár mesiacov sa so svojimi spoluhráčmi kvalifikoval aj na svoj prvý Major. Neskôr MOUZ posilnil aj Martin "STYKO" Styk a Estónec si tak vyskúšal hranie po boku ďalšieho hráča z česko-slovenskej scény.

Dovedna získal s myšiakmi 9 titulov z LAN akcii, vrátane víťazstva v ESL Pro League S10, ktorá je zároveň najcennejšou trofejou v jeho doterajšej kariére. V priebehu rokov sa tiež 3x ocitol medzi dvadsiatimi najlepšími hráčmi sveta. Jeho kariérnym maximom je 7.miesto z minulého roka.

Nová zostava FaZe Clan by mohla vyzerať nasledovne:

Robin "ropz" Kool
Russel "Twistzz" Van Dulken
Finn "karrigan" Andersen
Håvard "rain" Nygaar
Helvijs "broky" Saukants

Robert "RobbaN" Dahlström - tréner

Zdroj titulnej fotografie: liquipedia.net/Turtle Entertainment

Ropz (tretí sprava) pri svojom prvom titule vo farbách mousesports Source: Facebook/MOUZ

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.