Prišiel ako hráč s potenciálom, odchádza ako legenda organizácie. MOUZ dávajú definitívne zbohom Ropzovi

  • Sebastián Soroka
  • 29. 12. 2021 17:30

Verejným tajomstvom posledných týždňov bol odchod hviezdneho Robina "Ropz" Koola z organizácie MOUZ (mousesports), ktorá mu v roku 2017 umožnila vstúpiť na svetovú scénu. Nemecká organizácia sa dnešným dňom s 22-ročným Estóncom oficiálne rozlúčila a to prostredníctvom spomienkového videa.

Hráč, ktorý sa pred rokmi zviditeľnil najmä vďaka FPL lige sa v MOUZ vypracoval na veľkú hviezdu a komplexného člena zostavy, ktorý bol dlhé obdobie najžiadanejšou postavou na prestupovom trhu. Počas svojho 4-ročného pôsobenia v MOUZ narazil v tíme aj na Slovákov Martina "STYKO" Styka, Davida "frozen" Čerňanského a českú legendu Tomáša "oskar" Šťastného.

Ropz položil v tíme myšiakov základy úspešnej kapitoly, počas ktorej získal 9 titulov z LAN akcii. 3x sa mu ako jednotlivcovi podarilo predrať medzi 20 najlepších hráčov sveta a na svoje konto si pripísal aj ocenenie pre najlepšieho hráča ESL Pro League S10.

Jeho náhrada zatiaľ nebola potvrdená, avšak s najväčšou pravdepodobnosťou to bude niekto z "juniorského" programu MOUZ NXT. Plnohodnotne nahradiť hráča, ktorý bol jedným z kľúčových členov zostavy bude ale pre hocikoho nesmierne náročne. A čo sa týka Ropzovej budúcnosti, tak tá by mala byť spojená s tímom FaZe Clan. Viac o jeho presune do FaZe Clan sme informovali v predchádzajúcich dňoch.

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/MOUZ

Ropz (tretí sprava) po víťazstve na ESG Mykonos 2017 Source: Facebook/MOUZ

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.