Zhrnutie týždňa: Štart Cool ligy a boje tímov v Európe

  • Sebastián Soroka
  • 17. 08. 2020 08:00

Za nami je ďalší augustový týždeň, ktorý zažehnal suchoty v rámci domácej scény. Po letnej prestávke totiž odštartovala 1. i 2.Tipsport COOL liga. Bojovalo sa však aj v zahraničných súťažiach, najväčší úspech zaznamenali Team Sampi

Tipsport COOL liga v plnom prúde

Hneď v pondelok nám odštartovala 1.Tipsport COOL liga. Najlepšie sa zatiaľ darí Team Sampi, ktorí si po 2 výhrach kraľujú celej súťaži. Do bojov však ešte nezasiahli úradujúci šampióni SINNERS. Naopak obrovským sklamaním sú hráči Eclotu. Partii v čele so Zedom sa z 3 odohraných zápasoch nepodarilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu ani v jednom jedinom prípade. V novom týždni tak majú rozhodne čo napravovať.

V nižšej divízii to naplno šľapalo až od utorka. Spomedzi všetkých 8 účastníkov sa zatiaľ najväčšia smola na päty lepí partii okolo Romana "blade" Pilného. Jeho Value Skins zatiaľ prehrali všetko, čo sa dalo. Na svojom konte majú 4 prehry a ak sa situácia nezlepší, tak hrozí, že ich čaká zostup. Na druhej strane bladeov bývalý spoluhráč, David "KAPARZO" Lacina, má celkom iné starosti. Team Gravity to má po dvoch zápasoch dobre rozbehnuté na výhru celej ligy. Hlad po postupe do vyššej ligy ale prejavujú aj Projekt F, či Gifted Gaming, ktorí zatiaľ neprehrali ani jeden zápas.

Ak sa nič nezmení, tak Bladea a jeho Value Skins bude čakať boj o zachránu Photo by Mistrovství ČR v PC hrách

Cesta na IEM New York

Predchádzajúci týždeň sme boli tiež svedkami otvorenej kvalifikácie na IEM New York. Zúčastnilo sa jej hneď viacero popredných tuzemských celkov. Najviac žiarila Modrá Krev na čele s Levim. Esubáci sa prebojovali až do 4.kola, kde už nad ich sily bol Team Heretics s k1oshimom. Nebyť nevydarenej koncovky všetko mohlo byť inak a eSuba by sa dostala aj na HLTV. Nič sa ale nedá robiť.

Takmer veľký úspech ECLOT a vypadnutie eSuby z ESN League#7

Úradujúci vice-majstri ČR, Eclot Gaming, v posledných 7 dňoch nespali na vavrínoch. Okrem 1. Tipsport COOL ligy bojovali aj na medzinárodnom fronte. Podarilo sa im kvalifikovať do ESEA Summer Cash Cup. Finalista by si odniesol $1,000 a víťaz dokonca $3,000. Žiaľ ECLOT skončil pred bránami finále na úkor neskoršieho víťaza, FATE Esports. O štvorcifernú sumu prišli aj Benq1ho zverenci. CZC.eSuba ukončila svoju púť v ESN League#7 prehrou v semifinále proti tímu 9INE. Do esubáckej pokladnice tak pribudne „iba“ $128.26.

ECLOT sa za svoje výkony na medzinárodnom poli nemusí vôbec hanbiť Photo by Mistrovství ČR v PC hrách

Team Sampi šampiónmi Logitech G Cup

Nedávny bootcamp v radoch Team Sampi mal zjavne veľmi pozitívne účinky na ich výkonnostnú formu. Prejavilo sa to hneď v 1.Tipsport COOL lige, neskôr aj v Logitech G Cup pod zášitou spoločnosti Red Bull (na tento event sa prebojovali skrz kvalifikáciu). Hráči svoj pozitívny vplyv z bootcampu prejavili aj v samotnom turnaji a po dvoch dueloch si na svoje konto pripísali 75,000KČ. Ide vôbec o prvý cskový titul v histórii organizácie, hoc má len online podobu.

ONS finále v réžii Leckrovcov

Zoskúpenie bývalých hráčov Team Brute ovládlo tohto mesačné ONS finále a pripísalo si tak 150MČR bodov. Druhé miesto obsadili ENTERPRISE Esports. Viac o priebehu celého ONS sa dočítate tu.

Sampi predvádzajú po bootcampe oveľa lepšiu hru Photo by Sampi

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.