Hráčsku kariéru končí daxen! Prišiel čas posunúť sa v živote ďalej, vraví niekdajší hráč Entropiq

  • Sebastián Soroka
  • 18. 05. 2021 02:25

Po odchode z tímu Entropiq a následnej niekoľkomesačnej odmlke, sa o slovo na sociálnych sieťach prihlásil Zdeněk "daxen" Dušek, ktorý prišiel s novinkou ohľadom jeho ďalšej budúcnosti. 23-ročný daxen sa rozhodol dodržať slovo o tom, že celok Entropiq, respektíve jeho hráči, budú jeho posledným tímom. Znamená to teda len jediné, daxen končí svoju hráčsku kariéru!

Ačkoliv je to těžký rozhodnutí, tak přišel čas se posunout v životě dál a hlavně už bych asi nechtěl hrát s nikým jiným v týmu po poslední zkušenosti, protože vím, že takový tým s takovou pohodou a přístupem se u nás nenajde(krom SINNERS), ale to je ten asi největší problém u nás, že každý chce být "nejlepší" ale jen smítko hráčů, proto udělá to co by měli“, necháva sa počuť vice-majster Českej republiky.

Daxenov kariérny cieľ nebolo ostať iba na domácej scéne ale skúsiť bojovať o víťazstva aj v Európe. Práve to sa mu možno stalo pri jeho ďalších kariérnych krokoch osudným. Daxenove ciele sa totiž často nezhodovali s prioritami ostatných spoluhráčov (s výnimkou tých z Entropiq) a preto mnohokrát striedal tímy. „Měl jsem dost vysoké cíle a vysoké očekávaní, jednoduše jsem se nechtěl smířit jen s českou scénou.

Pre daxena bol kľúčový najmä minulý rok, kedy okúsil, aké to je byť profesionálnym hráčom. Na začiatku roka 2020 hájil farby Team BRUTE, s ktorými absolvoval aj turnaj Supreme Masters 2020. Po interných nezhodách v organizácii, ale následne BRUTE opustil. Neskôr v lete našiel útočisko v tíme Entropiq, kde v podstate došlo k znovuzrodeniu niekdajšej zostavy BRUTE. Pod vedením Mateja "forji" Kmiťa si hráči vybojovali víťazstvo v turnaji Polish Esport Cup a následne si uchmatli aj striebro z Majstrovstiev Českej republiky. Striebro z MČR už ale bolo pre daxena tým posledným, nakoľko ho časom v zostave nahradil Josef "MoriiSko" Maurenc.

Okrem Entropiq a BRUTE pôsobil dnes už "ešportový dôchodca" aj v tímoch ako Moops, Inside Games, či Fraternitas. Najväčšia a najpamätnejšia časť kariéry sa mu ale spája s BRUTE. Tento celok už totiž reprezentoval aj v rokoch 2018-2019. V tých časoch sa Zdenda so svojimi spoluhráčmi pravidelne zúčastňoval tuzemských líg a LAN akcii, vďaka čomu získal nejeden cenný kov. Nanešťastie, titul z vrcholovej LAN akcie mu v jeho zbierke chýba.

Končí sa tak ďalšia hráčska kapitola. Nuž, aj keď samotný hráč túto možnosť vylučuje, možnosť na návrat tu bude vždy. Zdendu ale teraz s určitosťou čaká ďalšia životná etapa.

Daxen (druhý zľava) v roku 2020 Photo by BRUTE

Titulná foto: © ESL Česko a Slovensko

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.