Základna časť Sazka eLEAGUE je za nami! SINNERS sú podľa očakávania na čele, do semifinále smerujú aj Sampi

  • Sebastián Soroka
  • 07. 06. 2021 12:45

Základnú časť jarného splitu Sazka eLEAGUE máme úspešne za sebou. Niektoré tímy splnili ciele, ktoré si stanovili, iné zase sklamali a budú si musieť svoj slot v lige obhájiť v baráži. Viaceré celky nemali do posledného kola nič isté a museli sa strachovať o svoje východiskové pozície.

Tabuľka Sazka eLEAGUE po základnej časti:

Photo by Sazka eLEAGUE

Semifinálové miestenky pre SINNERS a Sampi

K suverénnej jazde SINNERS počas celej základnej časti sa dá povedať iba anglické "EXPECTED". Zadarmo to ale rozhodne nebolo. Súperi ich niekedy dokázali poriadne potrápiť a neraz to vyzeralo na to, že sa v prípade česko-slovenskej jednotky dočkáme nečakanej prehry. Nič z toho sa ale napokon nestalo a SINNERS s veľkým prehľadom ovládli základnú časť a dali jasne najavo, že si plánujú odniesť aj celkový triumf.

Do semifinále sa tiež na poslednú chvíľu podarilo prebojovať aj tímu Sampi. Tí si druhé miesto v tabuľke zaistili v poslednom zápase proti mierne favorizovanejším Entropiq Prague. Práve Entropiq Prague boli adeptami na druhé miesto v tabuľke v závese za SINNERS, museli sa ale v poslednom kole skloniť pred družinou Richarda "QUEZTONE" Strnátka. Pre Sampi je to po nešťastnom 4.mieste z 1.Tipsport COOL ligy dobrá vzpruha do bojov v playoff. Cenné kovy sú z ich terajšej pozície veľmi blízko.

SINNERS majú isté miesto v semifinále Photo by SINNERS

eSuba sa len tesne vyhla v baráži, postupujú aj BRUTE, Entropiq Prague a ENTERPRISE

Kto si robil starosti až do posledného kola bola Modrá krev. Benq1ho zverenci sa počas základnej časti neprezentovali práva najlepšou hrou a ich výsledky napokon dospeli k tomu, že v poslednom zápase museli tak povediac bojovať o prežitie. Reálne im totiž hrozila baráž. Nakoniec ale v hodine dvanástej eSubáci uhasili túto hrozbu a neminula ich tak štvrťfinálová miestenka. Z postupu ďalej sa tešia aj hráči BRUTE. Rovnaký osud postretol aj dvojicu Entropiq Prague a ENTERPRISE. Tieto dva tímy ale boli v poslednom kole stále v hre o slot v semifinále a tak má ich postup horko-sladkú príchuť.

eEriness bez jediného bodu, Cryptova mala na dosah playoff

Absolútnym sklamaním základnej časti boli výsledky celku eEriness. Tento tím sa síce neradil medzi favoritov, avšak zrejme nikto nečakal, že si počas celej súťaže nepripíšu na svoje konto ani jeden bod. Bodový zisk bol síce viackrát na dosah, najmä v poslednom zápase proti BRUTE, nuž koncovku hráčom eEriness vždy unikla pomedzi prsty.

Trochu inak je na tom Cryptova. Tá si pred započatím verila na umiestnenie v TOP4. Svojich oponentov ale precenila a nakoniec ju bude čaká dramatický boj o záchranu. Do posledného zápasu síce pokukovali po playoff ale finálny zápas proti eSuba šiel v ich neprospech.

W8maxa čaká s jeho tímom baráž

Zdroj titulnej fotografie: Sampi - facebook

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.