YGames PRO Series: Získajú titul chlapci z Berlína alebo českí strelci z Eclotu?

  • 07. 07. 2022 23:00

YGames PRO Series sa blíži do svojho konca a dnes spoznáme víťaza druhej sezóny najprestížnejšej slovenskej ligy, ktorý si na svoje konto pripíšu krásnu trofej a 14 000€. O titul vyzve BIG Academy domáci celok Dynamo Eclot.

Cesty oboch tímov sa stretli už v skupinách, kde zo vzájomného trháku vyšli lepšie strelci spod krídel Berlínskeho tímu. Tí nakoniec zvládli vyhrať celú skupinu a zaistiť si postup priamo do play-off. Dynamo Eclot sa museli pozrieť aj do play-in fázy turnaja, kde ich vyzval maďarský tím Budapest5, ktorým však domáci nedali šancu a jasne si zabezpečili postup.

Oba tímy zvládli svoje prvé zápasy v play-off pomerne jednoznačne. BIG Academy si poradili s ostravskou Cryptovou a Dynamo Eclot porazili domácich rivalov eSubu. Semifinálové zápasy už však priniesli väčšie drama. Najskôr sa Berlínsky tím musel postaviť nebezpečnej zostave AGO. V tomto zápase chýbal finalistovi aj ich najskúsenejší hráč Nils "k1to" Gruhne, ktorého musel zastúpiť tréner Markus "Anhuin" Paeseler. Oba tímy si jasne pripísali svoj map pick, nasledovala však mapa Mirage, kde začala tá pravá show. Vyrovnaný duel dvoch skvelých tímov, kde až do posledného výstrelu nebolo jasné kto vyhrá. V predĺžení však nemeckí hráči ukázali kvalitu a odolnosť a pripísali si víťazstvo 19:17 a postup do finále.

Podobný príbeh sa zopakoval aj o chvíľu neskôr, keď sa stretli hráči Dynama Eclot s maďarskou zostavou tímu ONYX. Oba tímy urvali map picky na svoje strany a podobne ako v prvom prípade sme končili na Miragi. Tu sa však hráči pod vedením Filipa "K1-FiDa" Dvořáka ocitli na prahu vypadnutia. V tomto momente sa hráči zomkli a spoločnými silami zvládli predviesť epickú otočku, ktorá vyvrcholila až v predĺžení, kde to náš druhý finalista zvládol dotiahnuť do úspešného konca.

Cesty oboch tímov sa teda opäť stretli v poslednom zápase celého turnaja. Grandfinále, ktoré je hrané v zdĺhavom formáte BO5 nám určite prinesie nádherný duel dvoch špičkových tímov. Na oboch stranách bude záležať, ako sa zvládnu chytiť hviezdy tímov. Na jednej strane to je už spomínaný Nils "k1to" Gruhne a na druhej to je Martin "Dytor" Handl. Podobne dôležitý bude aj stret sniperov oboch družín. To, kto výjde zo súboja Marcela "hyped" Köhna a Lukáša "*Capsen" Koláčneho môže byť rozhodujúci faktor celého zápasu. Stretnutie, ktoré má veľký potenciál na to aby sme videli všetkých 5 možných máp, kde na každej bude rozhodovať každé jedno kolo.

Grandfinále YGames Pro Series si môžete pozrieť na twitchi YZONEsk od 18:00.

Zdroj titulnej fotografie: yzone.sk

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.