YEKINDAR pred zápasom s G2: Skúsime NiKovi spraviť zlý deň

  • Sebastián Soroka
  • 22. 02. 2022 01:00

CIS tímu Virtus.pro sa podarilo na turnaji IEM Katowice 2022 prebojovať medzi najlepšiu šesticu a už v piatok vyzve G2 Esports v boji o semifinále. Zostava okolo Lotyšského riflera Mareksa "YEKINDAR" Gaļinskisa má však za sebou niekoľko náročných zápasov.

O priebehu turnaja sa samotný YEKINDAR rozhovoril na tlačovej konferencii. Prvotne sa vyjadril k Heroic, proti ktorým prehrali predchádzajúci zápas a postúpili tak "iba" do štvrťfinále, zatiaľ čo Dáni si zaistili miestenku medzi TOP4. „Heroic sú vo vynikajúcej forme, nehrali sme proti ním veľakrát. Ich herný štýl je celkom unikátny, musíte sa na neho adaptovať. Nemôžete proti nim robiť to, čo robíte proti iným tímom z TOP10. Ich CT-strana je skutočne silná, majú rýchle rotácie, vedia odhadnúť stratégiu (pohyb) oponentov“, vychvaľuje Škandinávcov ôsmy najlepší hráč za rok 2021.

YEKINDAR však nebol konfrontovaný iba s predchádzajúcimi zápasmi. Pozornosť sa teraz upriamuje na zápas s G2, ktorý rozhodne o tom, či Virtus.pro prekĺznu aj do sobotňajšieho programu. S konkrétnou prípravou na súpera však aktuálna svetová štvorka nepočíta, nemôže. „Myslím, že nemáme veľa možnosti ako sa pripraviť na zostavu G2. M0nesy a Aleksib - dvaja noví členovia celkom zmenili ich štruktúru. Budeme trénovať, pretože vieme, že máme problémy v našej hre, ktoré sa ukázali v zápase s Heroic. Vieme na čo sa máme zamerať a čo máme zmeniť. Stále máme 4 dni (už iba 3 - pozn.red.)"

Napriek tomu, že mali G2 v skupinovej časti značne problémy, ich mladý Lotyš odmieta podceňovať, keďže si uvedomuje silnú individuálnu stránku, ktorou disponujú. Neprekvapila ho ani ich prehra proti Fnatic. „Myslím, že Fnatic sú dobrý tím, nie je to teda žiadna veľká vec, že G2 proti ním prehrali. Každopádne, m0nesy ukazuje vynikajúce kvality, celkovo je individuálna stránka pri G2 na vysokej úrovni. Možno nemali veľa času na to, aby sa čo najlepšie pripravili, ale ich individuálna stránka je silná. Musíme byť pozorní“, vysvetľuje hráč Virtus.pro.

Za najkomplexnejšieho hráča G2 Esports sa dá v súčasnej dobe stále považovať Nikola "NiKo" Kováč. Nečudo, že na neho sa bude v piatkovom zápase upriamovať najviac diváckych očí. Aj samotných novinárov zaujímal názor YEKINDARa na túto legendu z balkánskeho regiónu. „Vieme, že je dobrý, ale hrali sme aj proti S1mplovi a proti ďalším TOP hráčom. Nikdy to nie je jednoduché (hrať proti nim - pozn.red.), ani teraz to nebude jednoduché.

Virtus.pro sa však nespoliehajú na to, že by mohol mať Bosniak zlý deň, sústredia sa hlavne na svoju hru. „Nejdeme sa modliť za to, aby mal NiKo zlý deň, sústredíme sa na seba a skúsime NiKovi spraviť zlý deň my“, uzavrel YEKINDAR.

Zdroj titulnej fotografie: pglesports.com/Stephanie Lindgren

Source: ESL Gaming GmbH

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.