Y-Games Pro Series - finále: Heroický comeback v podaní ENTERPRISE Esports

  • Sebastián Soroka
  • 25. 09. 2021 00:27

Finále Y-Games Pro Series medzi česko-slovenským tímom ENTERPRISE Esports a maďarským Budapest Five nakoniec lepšie zvládli hráči z našej scény. ENTERPRISE prehrávali v BO5 sérii už 0:2 na mapy, od tretej mapy ale naštartovali svoje hnacie motory a dokázali predviesť heroický comeback, ktorý ich doviedol k celkovému titulu.

ENTERPRISE Esports vs Budapest Five 3:2

Finále najväčšej slovenskej ligy si zaslúžilo vyrovnanú BO5 sériu s veľkolepým príbehom. Môžeme konštatovať, že neutrálny divák sa počas zápasu rozhodne nenudil a oba tímy predviedli CSko, ktoré nás zabávalo viac ako 4 hodiny.

Prvé dve mapy boli jednoznačne v réžii Maďarov, ktorí tak svojou hrou dostali do vienka hneď tri mečbaly. Na tretej mape ale nastal zlom a ENTERPRISE sa vzchopili a stav sérii znížili na rozdiel jedného bodu. Celé finále mohlo byť ukončené po štvrtej mape, keď maďarský celok viedol už 12:4.

Úradujúci šampióni 1.Tipsport COOL ligy však ukázali obrovskú psychickú odolnosť a svojho súpera postupne doťahovali, až sa im nakoniec podaril víťazný comeback, ktorý si preniesli aj na 5.mapu. Na mape de_dust2 to bolo dráma až do posledná kola, víťaz ale mohol byť iba jeden a tým boli práve hráči ENTERPRISE Esports.

Za celkový triumf obdržal Forsyyho tím finančnú prémiu vo výške 6000€. Porazení finalisti z Budapest Five si vybojovali "iba" 3000€. Bronzovú priečku a 2000€ k nej si uchmatli Dynamo Eclot.

Súťaž Y-Games Pro Series, ktorá trvala viac ako 5 mesiacov tak pozná svojho víťaza. Organizátor turnaja opäť raz posunul slovenský ešport na vyššiu úroveň a ukázal, že aj v našich končinách sa dajú organizovať turnaje, ktorých sa zúčastnia aj zahraničné tímy. Treba iba dúfať, že tento progres bude naďalej pretrvávať, napríklad aj na blížiacich sa Majstrovstvách Slovenskej republiky.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.