Xyp9x sa vráti do aktívnej zostavy Astralis

  • Sebastián Soroka
  • 05. 10. 2020 18:55

Už je to nejaký ten piatok späť, kedy sa clutch-minister Andreas "Xyp9x" Højsleth stiahol z counter-strike života a prešiel do inactive módu. Tejto pauze však oficiálne čoskoro odbije koniec.

„Otec“ (coach) tímu, Danny "Zonic" Sørensen si ho povolá do služby pre turnaj Blast Premier Fall Series, ktorý započne koncom tohto mesiaca. Oznámil to Emil "Magisk" Reif na svojom twitteri. Držiteľ MVP medaile z majoru v poľských Katowiciach zároveň dodal, že Xyp9x je už v tréningovom nasadení. Zatiaľ však ešte od nikoho neprišlo stanovisko, koho zo súčasnej zostavy vystrieda a aký post presne zaujme. Astralis nedávno ovládli európsku časť ESL Pro League #S12 v zostave s Patrickom "es3tag" Hansenom. Svojim oponentom z Natus Vincere uštedrili tzv. reverse sweep (obrat z 0:2 na 3:2 v BO5 sérii)

Zdá sa teda, že trend s rozšírenou zostavou, s ktorou Astralis prišli začiatkom roka sa javí ako správny experiment. Hráči si z času na čas môžu urobiť nevyhnutnú prestávku, zatiaľ čo sa na ich miesto postaví adekvátna náhrada. Dánsky systém funguje a postupne si ho už začínajú osvojovať aj iné tímy. Takýto spôsob rotácie zostáv si už pred nejakým časom vedel predstaviť aj Tomáš "Oskar" šťastný, ktorý v jednom rozhovore priznal, že by takúto možnosť uvítal. Jeho predstava nakoniec nabrala reálnu podobu. Astralis majú stále vo svojej artilérii okrem pôvodných major šampiónov aj Lucasa "Buzkji" Andersena a už spomínaného Patricka "es3tag" Hansena. Kvalitných variant na zmenu je tak viac než dosť.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.