xseveN opúšťa ENCE, jeho novým tímom je HAVU

  • Martin Bukovský
  • 07. 08. 2020 10:45

25 ročný Fín bol súčasťou ENCE od sformovania novej zostavy v apríli 2018. Spoločne sa fínska zostava vyškriabala z ničoho, až do finále IEM Katowice 2019. Medzi jeho ďalšie úspechy pod záštitou ENCE by sa dalo považovať štvrťfinále na StarLadder Berlin Major 2019, či výhra BLAST Pro Series: Madrid 2019, kde vo finále porazili bývalú svetovú jednotku, Astralis.

V apríli sa ale ENCE rozhodli pre mladšiu krv v podobe Eliasa "⁠Jamppi⁠" Olkkonaen a vytvorili akýsi 6 členný tím. xseveN mal hrať iba turnaje od spoločnosti VALVE, kedže Jamppi má pernamentný ban a je momentálne v otvorenej žalobe proti spoločnosti VALVE. Po spoločnej dohode s organizáciou mu bolo dovolené opustiť ENCE pod podmienkou, že s nimi odohrá posledný Regional Major Ranking turnaj tohto roka, aby neprišli o body.

xseveNova kariéra ale ani zďaleka nezačala v ENCE. Vystriedal predtým viacero fínskych celkov. Medzi ne patrí napríklad LGR, či iGame.com. Práve v týchto tímoch hral spoločne s jeho staro-novými spoluhráčmi Lasse "⁠ZOREE⁠" Uronen a Eetu "⁠sAw⁠" Saha.

Som nesmierne rád, že som sa mohol pripojiť k HAVU a znova si zahrám so svojimi bývalými spoluhráčmi po strešne dlhej dobe. Som nadšený tejto novej kapitole v mojej kariére. Už dlhšiu dobu som sledoval zápasy HAVU a videl som tam veľký či už tímový, tak aj individuálny progres. Čaká nás lepšia budúcnosť a cieľ je mať druhý fínsky tím medzi svetovou elitou.“ - Sami “xseveN” Laasanen

Sami "⁠xseveN⁠" Laasanen
Eetu "⁠sAw⁠" Saha
Lasse "⁠ZOREE⁠" Uronen
Joonas "⁠doto⁠" Forss
Olli "⁠sLowi⁠" Pitkänen

Taneli "⁠disturbed⁠" Veikkola - tréner

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.