Xiaku: Keby hrám od začiatku so Saltym, myslím, že by sme postúpili

  • 27. 08. 2023 07:00
Xiaku na Galaxy Gaming Live Source: Instagram @teamsampi

Martin "Xiaku" Eppinger je český hráč Brawl Stars, aktuálne hrajúci za Sampi.Tipsport. V predošlom článku o majstrovstvách sveta v Brawl Stars sme informovali o neúspešnej kvalifikačnej ceste na svetový šampionát v tomto mobilnom e-športe. V reakcii na to sme sa Xiaka spýtali na jeho postoj ku kvalifikáciám bez šťastného konca, či by na postup dosiahol, keby hral od začiatku so svojim krajanom, Saltym, i na to, či plánuje pokračovať v svojej kariére aj budúci rok.

Ahoj Xiaku, mohol by si na úvod našim čitateľom predstaviť, ako vyzerala tvoja minulosť na turnajovej scéne?

Zdravím, děkuji za pozvání. Jako každý hráč jsem začínal menšími českými turnaji, a po konzistentních dobrých umístěních v Česku jsem zkusil hrát i evropské turnaje.

V čom je jedinečný mobilný ešport oproti tomu počítačovému?

Podle mně je mobilní esport jedinečný hlavně díky faktu, že začít může každý. Jediné, co je potřeba, je mobil a dobrý internet.

Dochádza k prelínaniu amatérskej scény s tou profesionálnou?

Podle mého k prolínání nedochází jelikož je obrovský skill diff mezi amatéry a profesionály.

Snímka obrazovky 2023-08-26 214415.jpg

Xiaku v tíme Sampi Source: Instagram @teamsampi

Poďme k tvojim výkonom na BSC kvalifikáciám. Ako ich hodnotíš? Čo vám chýbalo k postupu? Postúpili by ste, keby hráš od začiatku so Saltym v MrDoSa?

Bohužel, organizace HMBLE chtěla jen 3 hráče, takže dosavadní body z kvalifikací mi propadli. S MrDoSa jsem pak hrál jen 1 měsíc a to bohužel na postup do Last Chance Qualifier turnaje už nestačilo, ani kdybychom vyhráli monthly finals. Těžké říct, jestli bychom postoupili, kdybych hrál od začátku v MrDoSa, ale myslím si, že ano.

,,Týmto pre mňa končí 2023 BSC sezóna. Postúpiť na mesačné finále päťkrát zo šiestich bez postupu na MS, ani Last Chance Qualifier je blbé, nie som spokojný, ako som hral minulý mesiac, mám teraz veľa vecí, v ktorých sa môžem zlepšiť. Nie ste však pripravení na to, ako budem hrať budúci rok."

Počas sezóny sa ti podarilo 2x postúpiť do semifinále EMEA BSC, pričom ste často porazili aj papierovo silnejšie tímy. Na Snapdragone ste však skončili s bilanciou 0:7. Čím to bolo?

ESL jsem s MDS začal hrát při takovém stavu 0:2. Další 4 prohry byly zapříčiněny špatným internetem, jelikož se vždy alespoň 1 z nás nenacházel ve své rodné zemi. Poslední match byl proti Zeta Division (top1 EU), proti které jsme paradoxně měli nejlepší výsledek, ale nedostatek tréninku v předešlých týdnech nám nedovolil vyhrát.

Budeš sa uchádzať o postup na BSC aj budúci rok, alebo dáš priestor osobnému životu?

Aktuálně to beru jako svůj příjem a určitě bych příští rok dál pokračoval.

Má budúci rok niekto z CZSK regiónu kvalifikovať sa na BSC?

Momentálně ne.

Ďakujeme za rozhovor!

Také děkuji a přeji hezký den!

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.