Wunder musel hasiť oheň, Fnatic v Montepllier proti MAD Lions

  • 05. 09. 2023 18:00
Wunder po úspešnom návrate do LEC Source: Riot Games

Najvyššia európska League of Legends súťaž má za sebou predposledný súťažný týždeň roku 2023. Priniesol nám dve BO5 série, v ktorých sa ukázali 4 najlepšie tímy tohto roka, ktoré budú reprezentovať Európu na svetovom šampionáte v Kórey.

Wunderov návrat vo veľkom štýle

Českých a slovenských fanúšikov zaujímal tento týždeň najmä sobotňajší zápas Losers bracketu medzi Fnatic a BDS. Víťaz tohto zápasu má miestenku do hlavnej fáze Worlds i do Montpellier, kde sa budú hrať posledné 2 zápasy LEC 2023. Pre porazeného LEC sezóna končí, avšak ešte ho čaká Worlds Qualifying Series zápas proti Golden Guardians o Play-In slot na Worlds.

Fnatic by za bežných okolností boli papierovým favoritom, avšak na tento zápas nemohli nastúpiť v plnej zostave. Minulý týždeň sa totiž ich top lanerovi, Oscarininovi, udial úraz na ruke. Minulý týždeň napriek tomu ukázal skvelý výkon a blesol sa aj pentakillom, na zápas proti BDS však nemohol nastúpiť kvôli operácii.

Fnatic našťastie majú v zálohe štvornásobného majstra Európy, víťaza MSI a vicemajstra sveta, Wundera. Po zimnom splite 2023, ktorý bol najhorším splitom v histórii Fnatic a príchode Nightsharea ako head coacha smeroval Wunder na striedačku na úkor Oscarinina. Po dvojsplitovej odmlke teda nastúpil na zápas proti BDS ako hráč so slabou formou a najmä dlhou odmlkou, avšak so skúsenosťami z medzinárodnej scény. Zápas zvládol naozaj dôstojne, za čo si zaslúžil obdiv fanúšikov.

148942.jpg

FNC Wunder Source: Michal Konkol - Riot Games
V prvej hre boli BDS lepší od začiatku do konca. Fnatic v celom zápase nezískal barona, draka a dokonca nai vežu. Druhý zápas už vyšiel v prospech Fnaticu, najviac vynikol Razork s KDA 6/0/4 a gold lead 5,6k. Tretia hra bola vyrovnaná väčšinu zápasu, rozhodol teamfight o Barona v 30. minúte v prospech Fnatic. Štvrtá hra sa začala vyvíjať v prospech BDS od približne 16. minúty, odkedy získali 4 drakov za sebou a dotiahli mierny gold lead do víťazného konca. Rozhodujúca hra o postup na Worlds priniesla opäť vyrovnané League of Legends, osud hry sa spečatil teamfightom v 25. minúte v prospech Fnatic.

Fun factom je, že Fnatic majú po tejto hre historicky viac ako trojštvrtinový winrate v najvyššej euróspekj súťaži, čo sa týka piatych hier v rámci BO5 sérií. Ich skóre je od sezóny 3 13:4.

G2 dominantne už čakajú na grandfinále

Cesta G2 do grandfinále začala tak, ako by sa dalo čakať. MAD Lions boli v prvej hre vymaľovaní za menej ako 21 minút. Druhej hry sa naopak zmocnili naopak MAD Lions, G2 ale nedopustili žiadne prekvapenie a sériu vyhrali decentne, 3:1.

V Montpellier ich teda čaká grandfinálový súboj proti víťazovi zápasu MAD Lions vs Fnatic. Hrať sa bude o prvý európsky seed na Worlds, 65 000€ a starú dobrú LEC trofej pre európskeho majstra.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.