Vitality sú kompletní, apEX sa po pauze vracia do hry

  • Sebastián Soroka
  • 18. 02. 2021 18:30

AKTUALIZOVANÉ - 18.2.2021 (18:30): Vitality oznamujú, že Dan "apEX" Madesclaire je pripravený na návrat a budeme ho mať možnosť sledovať už počas turnaja IEM Katowice 2021.

Pomerne nečakaná správa prišla dnes z tábora francúzskych Vitality. Ich in-game leader Dan "apEX" Madesclaire je vzhľadom na súčasne okolnosti spojené s globálnou pandémiou, jeho psychickým zdravím a osobnými problémami, nútený vziať si pauzu. Jeho prestávka potrvá minimálne do konca turnaja Blast Premier Spring Groups.

Nedá sa však vylúčiť ani pauza na dlhší čas. Už v minulom roku sme videli, že si viacerí hráči zo svetovej špičky urobili prestávku na dlhšie obdobie, aby zregenerovali svoje psychické zdravie. „Aby sme splnili naše povinnosti ako klub, ale aj ja ako tréner, ochrániť našich športovcov, rozhodol som sa dať apEXovi priestor na nádych (dať mu pauzu - pozn.red.) počas turnaja BLAST Premier Springs. Toto obdobie bude predĺžené ak to bude potrebné pre rešpektovanie jeho zdravia a zabezpečenie toho, že sa vráti svieži a v plnej kontrole jeho činnosti,“ píše v oficiálnom vyjadrení Rémy "XTQZZZ" Quoniam - tréner tímu.

Vitality tak už nebudú môcť taktizovať pri striedaní svojich hráčov medzi jednotlivými mapami v zápase. Vo zvyšných dueloch na turnaji od BLAST sa takmer s určitosťou nebude rotovať žiadny hráč. Veľký priestor tak dostane Belgičan Nabil "Nivera" Benrlitom. Otázkou ešte ostáva, ako sa hráči z krajiny galského kohúta popasujú s úlohou IGL, ktorú vykonával práve ich kolega.

S najväčšou pravdepodobnosťou leaderské povinnosti prevezme Richard "shox" Papilon, keďže je bezpochyby najskúsenejším hráčom zo súčasnej pätice. Navyše v minulosti už bol niekoľkokrát nútený vykonávať túto veľmi dôležitú funkciu. Hráči na čele s trénerom, ale veria, že apEX sa vráti čím skôr. „Jeho rola v tíme je nevyhnutná, dúfame, že ho uvidíme späť v plnej sile čo najskôr“, zdôrazňuje XTQZZZ.

Aktuálne tretí najlepší celok sveta čaká za necelé dva týždne turnaj IEM Katowice a v marci (brěznu) nám odštartuje aj 13.sezóna ESL Pro League. Návrat major víťaza z roku 2015, tak bude pre nich viac než potrebný. Ak samozrejme nechcú, vyjsť zo svojej vynikajúcej hernej fazóny.

Zostava Vitality:

Mathieu "ZywOo" Herbaut
Cédric "RpK" Guipouy
Richard "shox" Papillon
Kévin "misutaaa" Rabier
Nabil "Nivera" Benrlitom

Rémy "XTQZZZ" Quoniam (tréner)

Dan "apEX" Madesclaire (pauza)

apEX bude mať teraz priestor na oddych

apEX bude mať teraz priestor na oddych Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.