Valve mení pravidlá, kvalifikovať sa na Major bude oveľa ťažšie

  • Martin Bukovský
  • 02. 04. 2020 18:45

Valve na svojom oficiálnom blogu dnes objasnilo nejasnosti ohľadom kvalifikovania sa na ESL One Major Rio de Janeiro, ktorý by sa mal konať koncom roka 2020.

Nový bodovací systém?

Valve pre nás prichystalo bodovací systém pre Major. Bude sa jednať o bodovací systém, podobný HLTV rankingu alebo ESL rankingu. Valve ranking sa nazýva Regional Major Ranking – ďalej RMR.

Prvý turnaj o tieto body sa bude odohrávať v máji a bude niesť názov ESL One: Road to Rio. Bude online a bude prerozdelený na regióny. Tímy, ktorým sa podarilo kvalifikovať na Minor, budú mať automaticky invite. Súčasné tímy s Legend a Challenger statusom budú mať zo začiatku nejaké body navyše a taktiež obdržia invite. Valve zasponzoruje tento turnaj s celkovým prizepoolom 250'000$.

Druhý takýto kvalifikačný turnaj sa bude odohrávať na jeseň, tesne pred Majorom. Tentokrát naň dostanú pozvánku tímy, podľa svojho umiestnenie v RMR. Prerozdelenie pozvánok na ESL One Rio Major tak bude pre najlepšie tímy vo svojom regióne.

Rozdelenie pozvánok na základe RMR Photo by Valve

Poznámka od Valve - tímy, ktoré kvôli súčasnej situácií vo svete nemôžu cestovať, budú mať invite do turnaja, v ktorej oblasti sa momentálne nachádzajú. Jedna sa predovšetkým o brazílske tímy žijúce v Amerike.

Valve oznamuje organizátorom turnaja, že ak by chceli usporiadať RMR Turnaj, na turnaji sa musia zúčastniť top tímy podľa rebríčku RMR. Turnaj môže mať hocijaký prizepool, môže byť online či offline, môže mať hocijaký formát, môže mať hocijakú dĺžku.

Čo to ale znamená v praxi? Máme tu zmenu celého formátu Majoru. Do budúcna je to dobrý krok a vidno, že Valve reaguje na prichádzajúceho konkurenta.

Zdroj titulnej fotografie: Twitter/ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.