Vadia vám hlasné flashe? Zero má pre vás riešenie

  • Martin Bukovský
  • 28. 01. 2022 10:30

Patrik "Zero" Žúdel nedávno na svojom Twitteri rozvíril debatu o hlasitosti Flashbangu. Táto hlasitosť a jej frekvencia sa približuje k 2600hz čo môže pri ľuďoch vyvolať Tinitus. Tinitus je hučanie v ušiach alebo teda dlhšie počutie tých istých nepríjemných zvukov. Práve Flashbang s jeho vysokou frekvenciou môže byť pre veľa ľudí nepríjemný a dlhodobé hranie môže poškodiť váš sluch. Preto sa študent aplikovanej informatiky na STU a zároveň 9. najlepší hráč za rok 2021 rozhodol vytvoriť program, ktorý stlmí hlasitosť flashu.

A nielen flashu. Program, ktorý Zero vymyslel, stišuje aj VÄČŠINU zvukov po vašej smrti. VAC-ban v prípade programu nehrozí, nakoľko mení iba Windows sound mixer pre CS:GO a nie samotnú hru. Toto nastavenie vám môže pomôcť v budúcnosti, aby ste nemali problémy so sluchom. Samotný Zero sa vyjadruje, že mu trvalo 9 rokov, kým prišiel na daný problém. Do budúcna chce ešte pridať nové funkcie, ako napríklad zníženie / zvýšenie hlasitosti pomocou klávesy, nastavenie hlasitosti samotného flashu či zníženie hlasitosti dinku (headshot s helmou).

Inštalácia:
Stiahnite si samotnú aplikáciu
• Povoľte jej stiahnutie, Chrome ju môže kvôli prípone .exe zablokovať. K dispozícií je aj samotný source code, takže si ho môžete overiť pre seba.
• Vložte “gamestate_integration_VolumeFix.cfg” do vášho config priečinku "Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg"
• Spustitie .exe súbor
• Ak chcete, môžete si ešte znížiť hlasitosť v súbore “volume.txt”
• Program vypnete po kliknutí pravým tlačidlom na ikonu v systéme a stlačíte Quit.

Zdroj titulnej fotografie: esports.com

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.