V4 Future Sports Festival: Sinners, Enterprise i eSubu čaká medzinárodná LAN akcia. Uspeje domáce trio proti svetovej špičke?

  • Sebastián Soroka
  • 13. 11. 2021 17:05

V Budapešti to bude po dvoch rokoch znova žiť ešportom! Populárny turnaj V4 Future Sports Festival sa vracia na scénu s prizepoolom vo výške 300 000€! Celý event odštartuje v nedeľu PLAY-in fáza turnaja. Následne od 17.11. sa pozrieme do skupinovej časti a od soboty 20.11. začína playoff. Finále CS:GO turnaja je naplánované na nedeľu 21.11.

V PLAY-in fáze započne aj púť troch česko-slovenských tímov, ktoré majú možnosť zažiariť a ukázať sa pred celým svetom. Hráči Sinners, eSuby i Enterprise Esports sú pripravení vydať zo seba maximum a odniesť si z Maďarska, čo najlepší výsledok. Na koho vlastne narazia na v PLAY-in Stage a aké sú ich šance na postup?

Skupina A - Play-in

Sinners sú favoritom, eSuba skúsi prekvapiť

Zloženie:

  • Sinners
  • eSuba
  • AGO
  • ONYX

Sinners sú jasným favoritom na postup do hlavnej časti turnaja. Po tom čo si miestenku na V4 zaistili skrz medzinárodnú kvalifikáciu by nemali mať problém, ani s tímami, na ktoré narazia v play-in fáze. Hneď v úvodnom zápase výzvu srbských ONYX. Domácej jednotke by podľa papierových predpokladov mohli robiť najväčšie problémy poľskí hráči AGO (ak sa spolu stretnú vo vzájomnom zápase), ktorým prednedávnom podľahli v ESEA Premier S39. Oskarova družina by však nemala zabúdať ani na eSubu. So svojimi rivalmi z domácej scény mali hriešnici na nedávnom LAN finále Sazka eLEAGUE početné problémy.

Práve modrá krv odohrá svoj úvodný duel proti naším severným susedom z AGO. Poliaci sú v aktuálnej dobe nadostrel TOP30 vo svetom rebríčku a na turnaji nemienia hrať druhé husle. Výhra proti eSuba by pre nich mala byť povinnou jazdou. Avšak ako po skúsenostiach z tohtoročnej jesene vieme, že eSube LAN formát mimoriadne svedčí a preto by nebolo žiadnym prekvapením, ak by predsa len Benq1ho zverenci doviedli svoj prvý duel na tomto turnaji do víťazného konca. Tak, či tak bude eSuba v roli outsidera.

Program skupiny A v play-in fáze:

Nedeľa 11:00 - SINNERS vs ONYX
Nedeľa 12:15 - AGO vs eSuba
Nedeľa 16:00 - eliminačný zápas (porazený v turnaji končí)
Pondelok 13:00 - zápas víťazov (víťaz postupuje do hlavnej časti)
Utorok 13:00 - decider o postup (víťaz postupuje do hlavnej časti)

Sinners počas Sazka eLEAGUE - LAN finále Source: © Jan Hložek, EPLAYER

Skupina B - Play-in

Životná príležitosť pre Enterprise Esports?

Zloženie:

  • Enterprise Esports
  • FIEND
  • Wisla Krakow
  • Team Hungary

Zatiaľ čo v prvej skupine máme hneď dva tuzemské celky, Enterprise Esports budú v skupine B osamotení. Vice-majstri Slovenskej republiky budú hneď z fleku čeliť hráčom Wisly Krakow so skúseným Grzegorzom "SZPERO" Dziamałekom. Okrem toho na nich budú číhať aj bulharskí hráči tímu FIEND a maďarskí zástupcova pod clan-tagom Team Hungary.

Pre aktuálne druhý najlepší tím v EPLAYER rebríčku pôjde o skúšku, ktorá ich môže výrazne zviditeľniť na svetovej scéne. V4 je príležitosť, ktorá sa už nemusí tak skoro opakovať, aspoň nie formou offline eventu. Preto potrebujú Manguss a jeho spoluhráči začať úradovať hneď zo začiatku a prebojovať sa do hlavnej časti, kde už môžu naraziť na celky ako Gambit, BIG alebo ruský Entropiq. Enterprise sa tak nepochybne môžu riadiť heslom „teraz alebo nikdy“. Navyše, pre všetkých s výnimkou Erika "The Elive" Sitha to bude najväčší turnaj v doterajšej kariére. Spomínaní Elive sa už turnaja v Budapešti v minulosti zúčastnil. V roku 2018 po boku Patrika "Zero" Žúdela reprezentoval maďarský tím GameAgents.

Program skupiny B v play-in fáze:

Nedeľa 13:30 - FIEND vs Team Hungary
Nedeľa 14:45 - ENTERPRISE Esports vs Wisla Krakow
Nedeľa 19:30 - eliminačný zápas (porazený v turnaji končí)
Pondelok 16:30 - zápas víťazov (víťaž postupuje do hlavnej časti)
Utorok 16:30 - decider o postup (víťaz postupuje do hlavnej časti)

Pre hráčov ENTERPRISE pôjde o jedinečnú skúsenosť Source: © Jan Hložek, EPLAYER
Základná časť - skupinová fáza

Súčasťou základnej časti budú aj španielski hráči z Movistar Riders, ruská zostava organizácie Entropiq, nemecký celok BIG a v neposlednom rade najväčšie favoriti celého turnaja - Gambit Esports. Skupinová fáza odštartuje 17.11. Playoff by následne malo prebehnúť 20.11. V nedeľu 21.11 nás už bude čakať veľkolepé finále. Bližšie informácie o skupinách, play-off, či o grandifinále prinesieme pred ich začiatkom.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.