OG potvrdzujú špekulácie, NBK je posadený na lavičku

  • Sebastián Soroka
  • 26. 02. 2021 21:10

AKTUALIZOVANÉ - 26.2.2021 (21:05): OG a aj samotný NBK potvrdzujú doterajšie špekulácie. 26-ročný Francúz je vysunutý z aktívnej zostavy na lavičku náhradníkov. Bývalý hráč Envyus a Vitality má CSko naďalej ako svoju životnú prioritu a je pripravený nájsť si uplatnenie aj v ďalších tímoch.

Zostava OG vyzerá nasledovne:

Aleksi "Aleksib" Virolainen
Valdemar "valde" Bjørn Vang
Mateusz "mantuu" Wilczewski
Issa "ISSAA" Murad

Nathan "NBK" Schmitt (na lavičke)

Casper "ruggah" Due (tréner)

Pôvodný článok:

Viac ako rok vydržala medzinárodná zostava tímu OG bezo zmeny, zdá sa ale, že rozprávke o večnej stabilite je koniec. Čoskoro by sme sa totiž mali dočkať odchodu Francúza Nathana "NBK" Schmitta. So správou prišiel spravodajský portál HLTV.org s odvolaním sa na francúzsky zdroj VaKarm.net.

Organizácia, ktorá patrí medzi svetovú veľmoc v hre Dota 2, sa koncom roka 2019 ambiciózne pustila do sveta CS:GO a angažovala dovtedy najlepších hráčov z prestupového trhu. Dánska spoločnosť rázom získala päticu hráčov, ktorej nechýbala mladícka dravosť, cieľavedomosť, talent a v neposlednom rade skúsenosti. Práve skúsenosti bolo to, čo najviac zdobilo 26-ročného Francúza.

Podľa francúzskeho portálu by jedným z dôvodov výmeny dvojnásobného major šampióna mohli byť rozdielne pohľady na hru, ktoré NBK voči zvyšku tímu prejavuje. V nedávnej diskusii na webe HLTV.org, kapitán tímu Aleksi "AleksiB" Virolainen potvrdil, že so svojimi spoluhráčmi veľmi diskutoval o víziách a možnostiach pre rok 2021. Do úvahy pripadla aj alternatíva 6-člennej súpisky alebo výmena hráča.

Veľmi otvorene treba povedať, že OG rozhodne nedosiahli za rok také úspechy, na ktoré majú skutočný potenciál. Podarilo sa im síce vyhrať jeden online turnaj a zopár krát sa dostali do najlepšej trojky, koncom minulého roka dokonca okupovali 6.priečku vo svetovom rebríčku, avšak od absolútnej špičky to je stále veľmi ďaleko.

Objektívne ale treba podotknúť, že online éra neprišla tomuto tímu práve vhod. Kvôli nej sa napríklad nemôžu naplno ukázať NBKove bohaté skúsenosti, či skutočný talent Jordánca Issu "ISSAA" Murada, ktorý je posledné mesiace veľmi kritizovaný. Nuž, ISSAA je ale známy najmä vďaka jeho výkonom z LAN eventov, ktoré sú pochopiteľné počas tejto situácia (ne) organizovateľne. „Je to také ťažké, pretože neviete, ako dlho bude toto obdobie COVIDU, a viem, že ISSAA je ako „lepidlo“ v sieti LAN, prináša veľa humbuku a lepšie strieľa“, povedal kapitán AleksiB na margo kritiky jeho spoluhráča.

Podľa informácii sa teraz OG zameriavajú na vhodných kandidátov pre "voľnú stoličku" v tíme. Možnosťou sú hráči na lavičkách tímov ale aj free agenti. Vzhľadom na to, že by išlo o náhradu za riflera, tak sa obzerajú po takomto type hráča. Na prestupovom trhu je ich v súčasnej dobe viacero:

Viaceré možosti OG:

Markus "Kjaerbye" Kjaerbye (na lavičke - FaZe Clan)

Robin "flusha" Rönnquist (na lavičke - Fnatic)

Mathias "MSL" Lauridsen (voľný - hľadajúcí tím) - IGL

Miikka "suNny" Kemppi (voľný - hľadajúcí tím)

Owen "oBo" Schlatter (voľný - hľadajúci tím)

Fernando "fer" Alvarenga (voľný - hľadajúci tím)

Rokas "EspiranTo" Milasauskas (voľný - hľadajúci tím)

Zostava OG (rok 2020) Zľava: ruggah, NBK, Mantuu, Vakde, ISSAA, AleksiB Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.