V hre sú posledné tri miestenky. Kto postúpi do hlavného turnaja?

  • Sebastián Soroka
  • 12. 05. 2022 00:00

Posledný hrací deň Challenger stage. Deň, ktorý skompletizuje zoznam účastníkov v hlavnom turnaji. Už nie je priestor na zaváhanie, už nie je priestor na chyby. Kto teraz zlyhá, tak sa môže s belgickou čokoládou a Majorom v Antwerpách rozlúčiť. Šesť tímov sa pobije o tri posledné miesta. Aké zápasy nás čakajú?

Astralis vs Liquid

Začiatok zápasu: 12:00

Šlágrom dňa bude istotne súboj dvoch značiek, ktoré v minulosti dosiahli veľkých úspechov. Oba tábory si však prechádzajú slabším obdobím a túžia po návrate medzi absolútnu špičku. Veľký tlak tak majú na ramenách obe celky. Astralis si ako štvornásobní Major šampióni "nemôžu dovoliť" nepostúpiť medzi šestnástku najlepších.

Na Liquide zase stojí česť celej Severnej Ameriky. Sú totiž posledným zástupcom z tohto regiónu, ktorý sa ešte drží na Majore. Po tom, čo prehrali úvodné dva BO1 duely a boli na pokraji vypadnutia, nastal s BO3 formátom obrat v celom vývoji. Stále však môžu z Belgicka odchádzať s prázdnou.

Ťažko hľadať jednoznačného favorita v tomto zápase. Derby totiž favorita nepozná. Zápas preverí oboch zúčastnených zo všetkých stránok. Z tej taktickej, psychickej, aimovej, ale aj výkonnostnej.

Do istej miery je tento duel aj ikonický. Proti sebe sa totiž stretnú dvaja hráči, ktorí sa doteraz zúčastnili každého jedného Majoru. Za Astralis to bude clutch minister Andreas "Xyp9x" Højsleth a za Liquid francúzska legenda Richard "shox" Papillon.

Spolu majú na konte 5 Majorov titulov. O štyri z nich sa postaral Dán, shox však vstúpil do elitného klubu šampiónov o tri roky skôr, keď si na najcennejšiu trofej siahol s LDLC na turnaji DreamHack Winter 2014. Pre oboch bude mať dnešný zápas špeciálny náboj.

Xyp9x sa doteraz zúčastnil každého jedného Majoru

Xyp9x sa doteraz zúčastnil každého jedného Majoru Source: ESL
Bad News Eagles vs MIBR

Začiatok zápasu: 15:45

Kosovskí chlapci, ktorí sa v kvalifikácii postarali o devastáciu českého sna o Majore, pokračujú vo svojej skvelej jazde. Otázka je, či si svoju rozprávku rozšíria v Belgicku o ďalšiu úspešnú kapitolu alebo budú odsúdení hľadať začiatok nového príbehu.

MIBR sú pre nich rozhodne prijateľným súperom pre takýto zápas. Brazílčania však dokázali zdolať Juhoameričanov z 9z a Turkov vo farbách Eternal Fire. Poriadne tiež vytrápili favorizované zostavy Astralis a Outsiders.

Bad News Eagles už teraz dokázali, že k tomu, aby ste si zahrali na najväčšom turnaji sveta, nepotrebujete mať za sebou silné a bohaté zázemie. Hráči totiž nereprezentujú žiadnu organizáciu.

MIBR sa zase usilujú už dlhšiu dobu vyjsť z tieňa svojich krajanov z Imperial a Furia. Podstatné je však to, že za nimi stoji rozsiahla fanúšikovská základňa z ich rodnej Brazílie. To sú faktory, ktoré im nepochybne dodajú kvantum motivácie. Bude to však stačiť?

Oba tábory sú poháňané vidinou veľkého úspechu. Bad News Eagles by ale predsa len mohli byť o čosi väčším favoritom. Je to aj z toho dôvodu, že na turnaji zvládli poraziť Imperial. Presvedčili sme sa teda o tom, že sú schopní nájsť recept aj na tento typ hráčov.

Budú sa takto Bad News Eagles tešiť aj po zápase s MIBR?

Budú sa takto Bad News Eagles tešiť aj po zápase s MIBR? Source: PGL
forZe vs Imperial

Začiatok zápasu: 19:30

Na jednej strane ruská zostava, ktorej vekový priemer nedosahuje ani 22 rokov, na strane druhej ostrieľané legendy z Brazílie. Zatiaľ čo jedni sa snažia o to, aby 1x vo svojej kariére prenikli medzi elitu, tí druhí sa snažia do nej opätovne dostať.

Mladíci z forZe si svoje postupové ambície rozbehli až nečakane hladko. Dve úvodné zápasy boli jasne v ich réžii. Nasledujúce dve stretnutia, ktoré sa však už odohrali BO3 formátom priniesli dve trpké prehry.

Výkony Imperial boli zase na striedačku. Objektívne však treba povedať, že každým zápasom sa im menil aj kaliber súperov. Podstatné je však, že stále môžu preniknúť do hlavného turnaja. Skúsenosti, ktoré Fallen a jeho banda nazbierali za celú svoju kariéru by mohli hrať v tomto zápase o všetko rozhodujúcu rolu. Ruská mašinéria však viackrát potvrdila, že ju netreba podceňovať. BO3 zápasy im ale celkom očividne nesadli.

Nech to dopadne akokoľvek, nebude to prekvapenie ani z jednej, ani z druhej strany.

FNX stále živý nádej na svoj tretí Major titul?

FNX stále živý nádej na svoj tretí Major titul Source: PGL

Zdroj titiulnej fotografie: PGL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.