V BRUTE sa mení majiteľ, Petra Andrýska nahradí spoločnosť SEMTEX

  • Sebastián Soroka
  • 21. 06. 2021 18:33

V hernej organizácii BRUTE sa končí jedna kapitola a začína zase druhá. Doterajší majiteľ tímu BRUTE, Petr Andýsek odpredal svoj podiel spoločnosti SEMTEX, ktorá týmto preberá vedúce kormidlo.

Spoločnosť SEMTEX, ktorá je známa výrobou energetických nápojov už v minulosti s organizáciou BRUTE spolupracovala. Spoločne napríklad zdieľali reklamný stánok na Majstrovstvách Českej republiky 2019, či organizovali spoločný showmatch. „Podpořit existenci jednoho z nejlepších českých týmů BRUTE je jasný signál našim fanouškům, že to s podporou esportu myslíme vážně. K rozhodnutí o koupi jsme došli na základě dosavadní úspěšné spolupráce,“ vraví Aleš Hladil, senior brand manager značky SEMTEX.

Petr Andrýsek prebral vedúcu rolu v tíme BRUTE v roku 2019, organizáciu hneď v úvode svojho pôsobenia presmeroval na profesionálnu dráhu, snažil sa tiež o väčšie propagovanie esportu medzi širokou verejnosťou. Na domácu scénu týmto priniesol celkom nový koncept marketingu a propagácie. S príchodom koronakrízy na jar 2020 postretlo BRUTE aj mnoho problémov a chýb. V pamäti ostane najmä záležitosť okolo odchodu jej Counter-Strike tímu, pri ktorom neostali nitky suché a na sociálnych sieťach sa rozbehla vášnivá diskusia o tomto rozhodnutí.

Andrýsek z prostredia elektronického športu neodchádza. Naďalej ostáva pri startupe MADMONQ, ktorý vyrába produkty na zvýšenie koncentrácie a výkonu. Využívaný je najmä medzi hráčmi počítačových hier. Ako tiež potvrdil pre portál czechcrunch.cz , odpredajom BRUTE sa mu otvorili nové možnosti, kde bude smerovať jeho ďalšie úsilie. Bližšie ale svoje budúce kroky nešpecifikoval.

Organizácia BRUTE v súčasnosti zastrešuje herné sekcie v ešportových tituloch Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, League of Legends a v rôznych mobilných hrách. Aké konkrétne plány má nový majiteľ s týmito sekciami zatiaľ nevedno povedať.

Zdroj titulnej fotografie: ©BRUTE

Akcia BRUTE Season Launch 2020 Photo by BRUTE

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.