Universe berú pod svoje krídla novú zostavu

  • Martin Bukovský
  • 29. 10. 2020 13:05

Jedna z popredných Česko-slovenských organizácií si prežívala posledný rok nie príliš pyšné obdobie. Problémy so zostavou ich trápili už dlhšie a samotný vyhadzov z 2. Tipsport COOL ligy presvedčil aj vedenie, že niečo nie je v poriadku. Rozhodli sa preto vrátiť k svojim hodnotám a budovať tak mladé talenty. Pod svoje krídla dnes berú menej známe mená, no my už z histórie vieme, že Universe boli schopní aj s menej známymi hráčmi potrápiť viaceré tímy našej scény. Krásnym príkladom je aj MČR 2016, keď vtedy ešte menej známe mená ako Max "SHOCK" Kvapil či Lukáš "luko" Hrabčík dokázali urvať druhé miesto, dnes sú obaja profesionálnymi hráčmi.

Možno prekvapením je zobratie zostavy pred MČR. Po turnaji, ktorý býva vyvrcholením sezóny, totiž väčšina tímov zvykne meniť svojich hráčov a vzniká nám tu shuffle sezóna. Zostava Universe ale nie je novozložená päťka, hráči spolu hrávajú už nejaký ten piatok. Dvojica Michal "Majky" Švancara a Erik "reylo" Němec spolu hrali v tíme DYNAMO, s ktorými sa umiestnili na 14. mieste v tabuľke MČR bodovania. K ním sa postupom času pridala dvojica Michal "Budwar" Weiser a Samuel "Oxide" Krajčík, s ktorými pod menom dErmia odohrali MSR a odniesli si chvályhodné 4. miesto. Zostavu dopĺňa Oliver "Abdel" Košč, ktorý prestupuje z Gifted Gaming. Zaujímavosťou je, že za hráčmi stojí aj "high-performance coach", ktorý bude mať na starosti mentálnu stránku hráčov.

Vyjadrenie poskytol aj kapitán tímu Samuel "Oxide" Krajčík:

Sme veľmi radi že môžeme vstúpiť do takej organizácie akou je Team Universe. Veríme že kvalitné zázemie aké Universe vie ponúknuť je základ pri budovaní teamu ktorý sa chce radiť medzi Československú špičku. Naše ciele sú prosté. Dostať organizáciu späť na popredné priečky, kam toto meno bezpochybne patrí a urobíme všetko čo bude v našich silách aby sme tohto cieľa dosiahli v najkratšom možnom čase. Tešíme sa na našu spoločnú spoluprácu.

Zostava Universe:
Samuel "Oxide" Krajčík
Oliver "Abdel" Košč
Erik "reylo" Němec
Michal "Majky" Švancara
Michal "Budwar" Weiser

13243683_1103074766419855_3118325795067479903_o.jpg

Reylo na PLAYzone LAN finále I 2017 v drese Gunrunners Photo by Gunrunners

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.