UniCup nadväzuje spoluprácu s Faceitom. Študenti sa môžu zapojiť do boja o $15.000

  • Sebastián Soroka
  • 10. 02. 2022 12:35

Organizátor domácej univerzitnej súťaže UniCup nespí počas zimy na vavrínoch a naďalej obohacuje vysokoškolský esport. Najnovšie začne UniCup spolupracovať s FACEIT Collegiate, organizátorom svetových univerzitných podujatí.

UniCup bude s Faceitom zastrešovať česko-slovenské univerzitné kvalifikácie do FACEIT Collegiate CS:GO Championship, kde sa v danej kategórii pre Európu a Južnú Ameriku súťaží o $15.000. Najlepší domáci tím tak bude mať šancu zabojovať o tento prize-pool proti najlepším tímom z týchto dvoch kontinentov. O status najlepšieho tuzemského univerzitného tímu v CS:GO sa už dlhodobo bijú celky Comenius Esport a UCM TEDI Bears. Nedávno však motyka vystrelila aj u tímov z východného Slovenska - Esport TUKE, či Esport UPJŠ. Odpisovať netreba ani Esport STUBA. Slovenské tímy potvrdili svoju dominanciu nad tými českými v Esport University SuperFinals, na ktorého organizácii sa taktiež podieľal UniCup.

Prvá kvalifikácia sa uskutoční v stredu 23.2.2022 a druhá v nedeľu 27.2.2022. Následné finále, sprevádzané streamovanými zápasmi, sa odohrá v nedeľu 6.3.2022. Kvalifikácie sa hrajú formátom SE BO1 (finále a súboj o 3. miesto sa neodohrávajú). Vo finálnej TOP 4 sa hrá systémom SE BO3, pričom dvojice sú losované náhodne. Okrem registrácii do turnaja je potrebné vyplniť aj dodatočný registračný formulár spojený s univerzitou hráčov (vyplnenie stačí jedenkrát a je platné pre obe kvalifikácie, pokiaľ nie je zmena v súpiske tímu).

Víťazný tím sa tak následne v play-off FACEIT Collegiate CS:GO Championship môže tešiť na tých najostrieľanejších vyzývateľov spomedzi ďalších európskych a juhoamerických univerzitných tímov. Pri vyššom počte registrovaných tímov ako 64 bude prize-pool turnaja stanovený na sume $15.000. Účasť pod 64 tímov zaistí prizepool na úrovni $11.500. Čím viac tímov, tým väčší prize-pool, netreba teda váhať s registráciou.

Pre české a slovenské univerzitné tímy sú pripravené dva spoločné kvalifikačné turnaje, v ktorých z každého dva najlepšie tímy postupujú do finálového boja. V ňom sa tak stretnú 4 tímy, ktoré zabojujú o miestenku do play-off FACEIT Collegiate CS:GO Championship. Podmienkou pre tím je, že všetci jeho hráči musia študovať na tej istej univerzite, ktorú budú spoločné reprezentovať. Registrácia na kvalifikácie je vďaka partnerstvu UniCupu s FACEIT Collegiate úplne zadarmo.

Dôležité odkazy:

Zdroj titulnej fotografie: UniCup - tlačová správa Zdroj: UniCup - tlačová správa

Source: UniCup

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.