Twistzz sa oficiálne stáva hráčom FaZe, Kjaerbye je poslaný na lavičku

  • Sebastián Soroka
  • 30. 01. 2021 21:57

Super hviezda do super teamu. Aj takto by sa dal opísať prestup kanadského mladíka Russela "Twistzz" Van Dulkena do organizácie FaZe Clan. Týmto sa tak uzatvárajú všetky špekulácie o jeho ďalšom pôsobisku. Kocka podľa očakávania padla na FaZe Clan.

Twistzz v tíme nahradí dánskeho hráča Markusa "Kjaerbye" Kjaerbyeho. Ten sa do tímu pripojil ešte v auguste (srpnu) roka 2020. S tímom stihol vyhrať online turnaj IEM New York - Europe. Krátko potom, ale zostavu opustil hviezdny Nikola "Niko" Kováč a všetky nádeje na ďalšie trofeje, tak boli u konca. Pre Kjaerbyeho je to bezpochyby trpký koniec, zvlášť ak si uvedomíme, že jeho výkupná klauzula bude dozaista na vysokej čiastke a v súčasnej dobe ani nie je veľa alternatív kam by sa mohol presunúť.

Iné starosti má už nová posila FaZe. Bývalého hráča Liquid čaká úloha vrátiť túto značku späť na vrchol. Skúsenosti, skill a odhodlanie mu rozhodne nechýbajú. „Ďalší krok v mojej kariére, šanca pokračovať v mojom hráčskom vývoji a vrátiť sa späť tam, kde chcem byť. Trofeje sú v budúcnosti a ja verím v seba a mojich spoluhráčov, že môžeme byť najlepší, som veľmi nadšený z tejto príležitosti“, povedal 21-ročný na margo svojho prestupu.

K Twistzzovi by mohol čoskoro pribudnúť Finn "Karrigan" Andersen. Ten podľa správ zo zahraničných portálov obdržal ponuku od svojho bývalého tímu, ktorú intenzívne zvažuje. 30-ročnému Dánovi by mala zmluva s mousesports vypršať v marci (brěznu) a jej predĺženie, je zatiaľ vo hviezdach. Tímu FaZe by sa skúsený in-game leader nepochybne hodil. Jeho príchod by zrejme znamenal odchod olofmeistera, ktorý už v minulosti dal viackrát najavo, že hranie ho nenapĺňa tak ako kedysi.

Zostava FaZe Clan vyzerá nasledovne:

Marcelo "coldzera" David
Helvijs "broky" Saukants
Olof "olofmeister" Kajbjer
Håvard "rain" Nygaard
Russel "Twistzz" Van Dulken

Markus "Kjaerbye" Kjaerbye - na lavičke

Budúcnosť Kjaerbyeho je neistá Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.