Twistzz rokuje s FaZe Clan

  • Sebastián Soroka
  • 22. 01. 2021 03:00

Kanadská hviezda Russel "Twistzz" Van Dulken sa po opustení aktívnej zostavy v Team Liquid rozhliada po novej výzve. Jeho novým pôsobiskom by sa mohol stať európsky celok FaZe Clan, od ktorých obdržal ponuku. Správu priniesol spravodajský portál DBLTAP.

21-ročný Kanaďan je formálne stále súčasťou severoamerického tímu Liquid, avšak už viac ako mesiac si hľadá nové pôsobisko, keď po zápase proti Astralis na IEM Global Challenge 2020 oznámil odchod z aktívnej zostavy. Už vtedy sa začalo špekulovať kam by mohol zamieriť a často spomínaným tímom boli práve FaZe Clan. Tí po odchode svojej veľkej hviezdy Nikoly "Niko" Kováča do G2 Esports hľadajú znova recept na úspech.

V prípade ak by Twistzz podpísal zmluvu s FaZe Clan, tak stále nevieme koho by mohol nahradiť. Najpravdepodobnejšou alternatívou je, že by nahradil švédsku legendu Olofa "olofmeister" Kajbjera. Ten je totiž v zostave stále evidovaný ako "stand-in", keď po Nikovom odchode musel predčasne ukončiť svoju pauzu a vrátiť sa späť do zápasového tempa.

O Twistzzovom odhodlaní a vysokých kvalitách niet pochýb. Už ako 16-ročný opustil školu, aby sa mohol naplno sústrediť na hranie. Po rokoch môžeme konštatovať, že jeho rozhodnutie malo význam, keď sa vypracoval na jedného z najlepších hráčov sveta. Vo svojej zbierke má zisk titulu z Intel Grandslam, 9 LAN triumfov, dve MVP medaile a tiež sa 2x umiestnil v top20 rebríčku od HLTV.org.

V súvislosti s FaZe Clan sa skloňuje aj meno dánskeho hráča Finna "Karrigan" Andersena. Karrigan totiž podľa najnovších informácii zvažuje odchod z mousesports a práve FaZe majú mať o 30-ročné IGL eminentný záujem. Do tímu by sa tak vrátil po zhruba 2 rokoch.

FaZe clan majú na najbližší mesiac v zápasovom programe až 3 turnaje a tak sa nepredpokladá, že noví hráči by sa pripojili k zostave už počas najbližších dní. Budúcnosť ale ukáže, ako to nakoniec celé dopadne. Každopádne, ak sa Twistzz rozhodne pre FaZe Clan, tak bude nútený sa presunúť na európsky kontinent, čo mu dozaista výrazne zmení život.

Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.