Twistzz je na odchode z Liquid, nahradiť by ho mal FalleN

  • Sebastián Soroka
  • 20. 12. 2020 21:28

Dnešná BO5 séria Liquidu proti Astralis bola tou poslednou pre Russela "Twistzz" Van Dulkena. Potvrdil to samotný hráč v pozápasovom rozhovore. V americkom tíme pôsobil rodák z Kanady od apríla (dubna) 2017.

Dôvodom odchodu 9.najlepšieho hráča sveta za rok 2019 sú slabé individuálne a tímové výsledky. Liquidu súčasná online éra absolútne nesadla, nekvalifikovali sa na viacero turnajov a získali len jeden turnajový titul z pätnástich. 21-ročný Kanaďan sa taktiež dlhodobejšie nevedel dostať do formy spred roka a výkonnostne patril medzi najhorších členov tímu, čo u neho nebýva zvykom.

Po nitr0vi je to tak ďalší hráč, ktorý opúšťa zostavu minuloročnej svetovej jednotky. Twistzz si vybojoval v Liquide 9 LAN trofejí a 2x sa stal najlepším hráčom turnaja. K tomu sa dva roky po sebe (2018,2019) dostal do najlepšej dvadsiatky hráčov, ktorú každoročné vyhodnocuje HLTV.org.

Zaujímavejšou novinkou je ale jeho potenciálna náhrada. Tou by sa mala stať brazílska legenda Gabriel "FalleN" Toledo. Ten je v súčasnej dobe súčasťou organizácie MIBR, avšak už vyše 3 mesiace má status neaktívneho hráča. So správou o príchode FalleNa prišiel spravodajský portál HLTV.org s odvolaním sa na Rush B MEDIA .

Po dlhšej dobe by sa tak v tomto tíme objavil Brazilec. Poslednou brazílskou akvizíciou vo farbách Liquidu bol Epitacio "TACO" de Melo. FalleN taktiež nepôjde do ničoho neznámeho. V zostave sa totiž nachádza jeho bývalý spoluhráč Jake "Stewie2K" Yip, ktorého FalleN pred 2 rokmi zlákal z Cloud9 do MIBR. Spojenie tejto dvojice ale skončilo veľkým fiaskom a tak v ich prípade treba dúfať, že sa nič podobné už nezopakuje.

Nové pôsobisko dvojnásobného major šampióna by ho rovnako mohlo vrátiť medzi svetovú špičku, v ktorej sa naposledy pohyboval zhruba pred 3 rokmi. Veď posledný veľký turnaj, na ktorom 29-ročné IGL triumfovalo, bol Zotac Cup Masters v roku 2018. Oficiálneho oznámenia o jeho príchode by sme sa mohli dočkať začiatkom budúceho roka.

Zostava Liquid by mohla vyzerať nasledovne:
Jonathan "EliGE" Jablonowski
Keith "NAF" Markovic
Jake "Stewie2K" Yip
Michael "Grim" Wince
Gabriel "FalleN" Toledo

Jason "moses" O´Toole (coach)

Russel "Twistzz" Van Dulken (na lavičke)

Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.