Tvrdá rana pre Sampi.Tipsport: GuardiaN si do konca roka nezahrá

  • Sebastián Soroka
  • 21. 09. 2022 22:05

"Milionoví kluci" zo Sampi utŕžili ďalšiu ranu. Hviezdny Ladislav "GuardiaN" Kovács, okolo ktorého sa sformoval celý ambiciózny projekt a, do ktorého vložil majiteľ organizácie, Jakub Jankto svoje nádeje, bude kvôli zdravotným dôvodom mimo základnú zostavu. Pražská organizácia to oznámila na svojich sociálnych sieťach.

Trojnásobný Major finalista sa má potykať so zdravotnými problémami. Jeho zamestnávateľ bližšie nešpecifikoval žiadne podrobnosti. GuardiaNa nahradí v zostave hráč akadémie Sampi (Sampi.Next), Lukáš "Habyzz" Doležal.

GuardiaN by mal podľa vyjadrenia manažmentu chýbať v zostave Sampi až dokonca roka. Z toho dôvodu sa nezúčastní ani blížiacich LAN akcií. O necelý mesiac ho napríklad mal čakať návrat na slovenský offline event, keď sa so svojimi spoluhráčmi mal zúčastniť Majstrovstiev Slovenskej republiky v elektronických športoch. Do nitrianskeho komplexu však legendárny sniper nakoniec nedorazí, aspoň nie v role hráča.

Sampi počas letnej prestávky vymenili jedného hráča. Zo zostavy sa porúčal Andrej "Adejis" Kameništiak, ktorého nahradil Jan "HONES" Urválek z Entropiq Prague. Zostava sa od svojho predstavenia zameriavala prevažne na tréning. Napriek tomu hráči nevynechali domáce turnaje, respektíve európske kvalifikácie. Ešte pred letnou prestávkou získali striebro na online turnaji Tipsport CS:GO Online. Počas eventu Tipsport CS:GO Praha sa im nepodarilo predrať skupinovou fázou a na LANKe vo Vodafone PLAYzone aréne sme ich tak nevideli.

Zostava má ešte niekoľko týždňov na prispôsobenie sa k aktuálnej situácii. Spomínaného Habyzza bude čakať na MSR (13-16.10) ostrý debut. Dokážu sa Sampi vysporiadať s touto nepriaznivou situáciou a aj napriek absencii najväčšej hviezdy útočiť na titul?

Aktívna zostava Sampi.Tipsport vyzerá naslevone:

Jan “HONESs” Urválek
Matúš “matys” Šimko
Lukáš “sAvana” Lintner
Michal “T4gg3d” Vrzal
Lukáš "Habyzz" Doležal

Jakub “bfull” Kokoška - tréner

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/Sampi

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.