TOP15 2021: The eLiVe #10

  • 17. 01. 2022 19:00

erik_top10.png

10.miesto si odnáša Erik "The eLiVe" Sith

Prezývaný mastermind tímu ENTERPRISE esports Erik “The eLiVe” Sith si odnáša 10. miesto v Eplayer TOP15 rebríčku. Po prvej časti sezóny musel spoločne s Forsym a mangussom prijať zmeny v zostave. Novej zostave veril len málokto, dvaja noví hráči priniesli kopu otáznikov predovšetkým, keď eLiVe prenechal IGL rolu mladému Adejisovi. Tím 23-ročného eLiVa ale táto zmena nakopla k ešte lepším výsledkom a práve rozhodnutie, ktoré do veľkej miery inicioval práve on, neskôr vynieslo ENTERPRISE Esports 3 strieborné medaile z domácich LAN akcii, skvelý výsledok na V4FSF, či výhry v online turnajoch a ligách. V roku 2021 sa znova ukázal ako silný líder s veľkým dôrazom na taktickú prípravu, ale aj ako brilantný strelec, ktorý dokáže svoj tím podržať aj v neľahkých situáciách.

Ahoj, Elive! Na začiatok by som sa ťa chcel spýtať, či si spokojný so svojim progresom, ktorý si v uplynulých 12 mesiacoch urobil?

Ahoj. spokojný je slabé slovo na opísanie môjho pocitu radosti. Minulý rok bol môj najlepší v CS svete. Moje rozmýšľanie v hre sa posunulo, individuálne výkony sa posunuli a hlavne sa mi vrátila motivácia dokázať všetko o čom som snil.

V prvej polke sezóny ste trochu zaostávali za EIQ Prague, nepodarilo sa vám vyhrať s nimi kľúčové zápasy. Čo bol podľa teba kľúčový faktor toho, že boli v tej dobe krok pred vami?

Ani neviem, pamätám sa, že EIQ hrali pekné CS a my sme neboli dostatočne pripravení s reakciami a individuálne náš tiež dokázali poraziť. Myslím si, že prišlo zlepšenie komunikácie nám pomohlo najviac.

Zrejme najpodstatnejším momentom sezóny bola vaše zmena v zostave, kedy ste sa rozlúčili s Levim a lucasP, ktorých nahradilo duo z BRUTE. Manguss nám v rozhovore trochu naznačil, že túto zmenu si inicioval ty. Čo ťa k tomu viedlo, počúvol si opäť svoj inštinkt?

S príchodom dua The eLiVe + Levi do tímu ENTERPRISE sme mali veľké očakávania. Mysleli sme si ,že ak zložíme individuálne silných hráčov bude to stačiť a dobyjeme svet. Nestalo sa tak a myslím si, že sme boli viac ako sklamaní, hlavne z toho, že sme mali vysoké očakávania, ktoré sa nenaplnili. Mali sme dlhé rozprávania o tom ako budeme pokračovať lebo jednoducho nám to spolu nešlo a tak sme sa rozhodli odstrániť z našej zostavy Leviho. Lucasp sa rozhodol sám kvôli škole opustiť náš tím a taktiež nás nechcel brzdiť lebo my sme chceli hrávať denne čo najviac. Za čo ho veľmi cením, a zároveň mi je to veľmi ľúto, Lucasp bol úžasný hráč a veľký dobrák. Rozhodli sme sa za pomoci KETUBORA, že dáme šancu niekomu novému, niekomu, kto tu ešte nie je pre recyklovaný a má veľký hunger po výhrach. Narazili sme na našu dvojicu Adejis + Matys a ukázalo sa to koniec koncov ako správne rozhodnutie.

Jeho K/D takmer nebolo v červených číslach

Po príchode Adejisa s Matysom si na istý čas nebol primárnym IGL tímu, keďže túto rolu prebral Adejis (neskôr sa to zmenilo ofc). Aký to bol pocit po tak dlhom čase nebyť ten čo calluje a riadi stratégiu?

Adejisovi som prenechal IGL a musím Aďovi poďakovať, že sme tak spravili. Vďaka tomu ako nám vysvetlil ako chce hrávať CS v našom tíme, som dokázal sa nad tým zamýšľať z druhej perspektívy. Ja som vždy bol IGL a možnosť nebyť IGL na pár mesiacov bola najlepšia vec, ktorá sa mi stala. Tým, že som sa začal zmýšľať ako hráč čo by som od IGL chcel, čo mi príde potrebné atď. som začal chápať tú hru z inej perspektívy. Povedal by som, že Aďo má veľký dopad na tom, že sme sa takto zlepšili za krátky čas.

Keď už sme pri IGL. Bude niekto z vášho tímu 100% IGL alebo sa naďalej bude riadiť takým “mixom? Budete chcieť túto pozíciu nejako zastabilizovať?

Nie, budeme ďalej pokračovať v tom čo sme začali a plánujeme to vypracovať na najvyššiu možnú úroveň. Vidíme v tom potenciál a chceme ho rozvíjať.

Po takmer 2 rokoch sme sa znova vrátili na LAN akcie. Pre teba to bola nepochybne pozitívna zmena, avšak vyhrať sa vám nepodarilo ani jednu z domácich LANiek a to aj napriek tomu, že ste na MSR boli favorit. Ako spätne vnímaš toto obdobie?

Úžasné, LANKY a diváci sú presne to prečo robím tento šport. Milujem lanky, zbožňujem lanky, na LAN akciách mám najlepšie individuálne výsledky a mám rád našich fanúšikov, čo viac si priať keď mám možnosť ísť na LAN. To, že prehráme niekedy niečo sa stane a bude sa to stávať ďalej nejakú veľkú hlavu si z toho nerobíme ideme proste ďalej.

Ktorého úspechu si vážiš za rok 2021? Je to váš výkon na V4FSF?

Určite V4FSF. Takú mieru sústredenia ako u seba tak u tímu som v živote nevidel. Dalo mi to veľkú dôveru, že čo robíme má zmysel.

Elive tento rok opäť štatisticky exceloval. Rozšírené štatistiky ako jeho 59%HS rate nájdete na druhom hárku

Podľa našich informácii ste museli spraviť v tíme nevynútenu zmenu (rozhovor bol pripravovaný ešte pred oficiálnymi zmenami v tíme ENTERPRISE Esports). V dobe robenia rozhovoru ešte nie je nič oficiálne, avšak aktuálne trénujete s Niom namiesto Forsyyho. Ako vás takýto “neželaný” move ovplyvní do roku 2022? Forsyy bol predsa len ťahúň tímu.

Zatiaľ nevieme čo máme čakať. Určite David (Forsyy - pozn.red.) bol pre nás kľúčový, ale to bude aj Nio. My hráme okolo AWP hráča a robíme mu priestor ako to len ide. David tento priestor dokázal veľmi dobre využiť a predvádzal skvelé výkony. Uvidíme ako tento priestor využije Dominik v kľude môže byť lepší ako forsyy je to iba na ňom.

Ako hodnotíš posun CZ/SK scény smerom k EU? Sinners v podstate prerazili vo svete a vy, eSuba, DNE aj EIQ Prague ste viackrát zažiarili na nejakých medzinárodných turnajoch.

Všetky tímy v roku 2021 spravili neskutočný skok a majú byť na čo pyšní, všetci sa zlepšujú a myslím si, že vidia potenciál sa presadiť do zahraničných líg a preto budú v roku 2022 sa zlepšovať ešte viac. Už sa neviem dočkať na ten posun.

Je nejaké nové hobby ktoré by si chcel začať realizovať? Viem že ťa baví fotografia, plánuješ v nej pokračovať? Je to taký tvoj relax popri CSku?

Začal som hrávať na gitare a piane.

Na čo sa chceš v tomto roku najviac zamerať? V čom vidíš priestor na zlepšenie?

Chcem sa zamerať na komunikáciu tímu, vidim velky potenciál sa zamerať na tento aspekt hry.

The eLiVe a jeho sociálne siete:

Prečo je The eLiVe 10. najlepším hráčom za rok 2021?

Aj napriek veľkej konkurencii na domácej scéne sa Erik "The eLiVe" Sith tretíkrát po sebe umiestnil v rámci našej EPLAYER TOP15 v prvej desiatke. Počas roka 2021 bol znova kľúčovou postavou svojho tímu. Zúčastnil sa troch domácich LAN akcii a „zastrieľať“ si bol aj na európskom turnaji V4FSF. V prvej polovici roka na ňom stála mimoriadne dôležitá rola in-game leadera. Táto tímová funkcia sa podpísala aj na jeho celkovom umiestnení, nakoľko si uvedomujeme, že vykonávať túto častokrát zložitú úlohu a pritom byť platným hráčom aj čo sa fragov týka, je výnimočná kombinácia.

Za uplynulých 12 mesiacov sa môže pýšiť ratingom 1,09 a statusom druhého najlepšieho entryfragera na mapu, keďže v rámci ENTERPRISE Esports ho v tejto štatistike dokázal pokoriť iba Forsyy. So svojimi spoluhráčmi okúsil atmosféru ESEA Premier a presadil sa aj v iných európskych turnajoch a ligách. Skvelo sa mu darilo aj vtedy, keď IGL pozíciu prenechal Adejisovi. V roku 2021 naplnil všetky predpoklady, ktoré ho opätovne katapultovali medzi najlepších hráčov tuzemskej scény.

Source: Facebook/V4 Future Sports Festival

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.