TOP15 2021: AJTT #14

  • Sebastián Soroka
  • 13. 01. 2022 19:00

IG01AJTT.png

14.miesto si odnáša Filip "AJTT" Dolenský!

Dlhoročná hviezda domácej scény, ktorá aktuálne žiari v drese organizácie Entropiq. Áno, to je Filip "AJTT" Dolenský! V roku 2021 rozhodne patril medzi najlepších hráčov tuzemskej scény. AJTT nechýbal s Entropiq Prague na najväčších podujatiach, ktoré sa v česko-slovenskom regióne odohrali. Bol pevnou a mimoriadne dôležitou súčasťou svojho tímu a najmä v prvej polovičke sezóny sa zaslúžil o mnohé úspechy, ktoré so svojimi spoluhráčmi získal.

Ahoj, AJTT! Rok 2021 je za nami, ako by si ho zhodnotil z hráčskeho hľadiska?

Do začátku sezóny jsme vstoupili dost dobře. Dařilo se nám a dokázali jsme bez problému vyhrát Cool Ligu a celkově držet krok se Sinners. Po letní přestávce se bohužel vše otočilo a začalo nám temné období, které trvalo po zbytek celé sezóny. Byly to těžké chvilky, ale jsem hrdý na každého svého spoluhráče, protože nikdo z nás nikdy nic nevzdal a vždy jsme jeli naplno, protože víme, že ten zlom brzy přijde a začne se opět dařit.

S Entropiq Prague ste mali pomerne sľubnú prvú polku sezóny, kedy ste si držali status česko-slovenskej dvojky. V Európe sa vám ale nedarilo etablovať, tak ako by ste možno chceli. Kde vidíš príčinu toho, že ste sa nedokázali na medzinárodnej scéne viac zviditeľniť?

Měli jsme pár šancí se v Evropě ukázat díky invitům, ale bohužel naše ambice nedopadly tak, jak jsme si představovali. Vždy se z každé prohry snažíme poučit a věřím, že další šance dokážeme využít o dost lépe.

Organizácia Entropiq neskôr angažovala ruský CS:GO tím, čo vzbudilo v komunite pomerne veľkú kontroverziu. S odstupom času, ako sa pozeráš na tento moment?

Myslím si, že je to velký krok pro naší scénu celkově, a jsem za to rád. Nás jako hráče to v ničem neomezuje, takže názory typu, že jsme pro Entropiq na druhé koleji nejsou v žádném případě pravdivé.

Prišiel tiež bench capseNa. Ako sa príjmalo toto rozhodnutie a nemyslíš si spätne, že to bola chyba?

Byla to těžká chvilka rozloučit se spoluhráčem, se kterým jsem hrál téměř tři roky. Věřil jsem ale tomu, že v budoucnu to herně může být o dost lepší, pokud tu změnu uděláme. Stále se v naší hře hledáme, ale už to začíná vypadat, že jsme na dobré cestě a řekl bych, že se teprve tato změna projeví v následující sezoně.

Do tímu zavítali nové posily, okrem KWERTZZa, ktorý vyplnil prázdne miesto po capseNovi aj analytik Allan “Rejin” Petersen. Ako sa ti počas uplynulých mesiacov pracovalo s najnovšími členmi vášho tímu?

Allan nám ukázal csko úplně z jiného pohledu a jako hráče nás neskutečně zvednul a stále posouvá. Styl, který nám ukazuje je pro nás sice nový a těžký, ale stojí to za to. Kwertzz si vede hodně dobře jeho insane aim nám v těžkých situacích vyhrává dost kol.

Následne prišlo na jeseň (podzim) obdobie LAN akcií. Aký to bol pocit sa po tak dlhom čase odpúťať od online turnajov a zažiť konečne atmosféru LANky?

Myslím si, že určitě všem hráčům právě LAN akce strašně chyběli a každýj se na ně těšil. Bylo to určitě fajn, škoda, že jsme zrovna zažívali špatné období a nemohli si tak užít i nějaký výsledek.

Na samotných LAN akciách sa vám ale nedarilo, tak ako sa možno spočiatku čakalo. Na MSR ste nepostúpili do playoff, na Sazke ste obsadili 4.miesto a na MČR ste tiež nezískali cenný kov. Poznamenalo vaše nesplenné ciele skôr to, že ste už nehrali na online serveroch alebo, že ste sa ako pätica nedokázali poriadne zohrať a prispôsobiť hre iným tímom?

I když jsme pro každý turnaj, co tu byl vyjmenován dělali vše, co bylo v našich silách, bohužel to nevyšlo a zklamali jsme. Určitě to nebylo tím, že se hrálo offline, každý z nás se těšil na atmosféru s diváky a celkové lan prostředí.

Počas roka si sa stabilne držal v zelených číslach. To nebýva u každého zvykom.. Čo ti pomohlo vybudovať si takúto konzistenciu?

Upřímně nejsem moc spokojený se svými výsledky. Řekl bych, že s konzistentností mám stále problém. Každopádně se jí snažím budovat denní aim rutinou.

Predsa len, keby si mal vybrať najlepší turnaj z roku 2021, ktorý by to pre teba bol? Na ktorý máš najlepšie spomienky?

Výhry jsou vždy nejsladší, takže určitě 1. místo v Cool Lize v první půlce sezony.

Je niekto, kto ťa počas sezóny 2021 najviac prekvapil/zaujal?

Jednoznačně Matys, stylem hry mi připomíná Neofraga.

Na čom by si chcel ako hráč v roku 2022 najviac zapracovať, prípadne aké sú tvoje ciele?

Chtěl bych se s týmem dostat do ESEA Premier a hrát vyrovnané csko s tier 2 týmami do budoucna.

Je niečo, čo by si chcel na záver odkázať?

Chtěl bych poděkovat Entropiq za důvěru, kterou v nás mají. Zároveň všem mým spoluhráčům za jejich dřinu a úsilí být lepší v tom, co je baví a pro co žijí. Allanovi za velkou trpělivost s námi, a to nejhlavnější, všem Entropiq fanouškům, kteří nás podporovali i po celou dobu našich neúspěchů, děkujeme vám všem, moc si toho vážíme a vidíme se v nové sezoně.

AJTT a jeho sociálne siete:

Prečo je AJTT 14.najlepším hráčom za rok 2021?

AJTT preukazoval počas celej sezóny skvelú hru. Bez ohľadu na to, či sa jeho tímu darilo alebo nie, bol on stále tým lídrom, ktorý dokázal svojich spoluhráčov tiahnúť vpred. Prvá polovica roka jeho tímu vychádzala rozhodne viac, než tá druhá. Absencia väčších úspechov v Európe, či popredných priečok na domácich LAN akciách je jedným z kameňov úrazu, prečo sa ocitol za niektorými svojimi kolegami z CS:GO scény. Jeho výkony na domácej scéne sme ale nemohli ignorovať, veľká škoda niektorých nepodarených vystúpení na zahraničných eventoch.

Source: Facebook/Majstrovstvá SR v elektronických športoch

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.