TOP15 2020: The Elive #7

  • Martin Bukovský
  • 24. 01. 2021 19:00

TOP15bukyversion-RecoveredEsubaElive.png

7. miesto si odnáša Erik "The Elive" Sith.

Erik "The Elive" Sith koncom roka 2019 hrával po boku terajších Sinners, no neskôr sa rozhodol pridať k eSube. Modrú krv dostal do viacerých finálových zápasov, no zlato sa mu nepodarilo ukoristiť. Elive má za sebou úspešný rok a čo sa v ňom udialo nám povedal v rozhovore.

Ahoj Elive! Začiatkom roka 2020 si hrával so štvoricou, ktorá neskôr sformovala Sinners. Ty si sa ale rozhodol zmluvu nepodpísať a z tímu odísť, čo ťa viedlo k takémuto rozhodnutiu?

Sú veci medzi nebom a zemou, ktoré sa nemôžu vravieť.

Nakoniec si zakotvil v konkurenčnej eSube, kam si sa spoločne s Levim pridal k trojici blogg1s-nio-luko. Mal si aj nejakú inú ponuku a prečo si si vybral práve #modrúkrv?

Mal som ešte pár ponúk, ktoré nespomeniem, lebo ostávajú medzi mnou a organizáciou. Vybral som si eSubu z toho dôvodu, že hráči, ktorí tam hrajú mi prišli ako najschopnejší. A vďaka môjmu inštinktu som mal aj pravdu.

Prišla koronakríza. Ako sa zmenil tvoj život počas pandémie?

Asi vôbec, ako semi-profesionálny hráč alebo človek, ktorý ním chce byť, som celý svoj voľný čas venoval trénovaniu či už individuálne alebo takticky vo forme dem. Osobný život netrávim medzi ľuďmi, takže mi kontakt vôbec nechýba. Občas by som sa šiel pobaviť s kamarátmi ale myslím, že som na tom dobre.

V eSube ti za chrbtom stál Benq1. Ty osobne si mal skúsenosť už predtým aj s KETUBOROM. V čom sa ako tréneri líšia? Poprípade, ktorý ti viac pomáhal?

No toto je ťažká otázka. Ako prvé ich porovnám v zmysle ako osobu, nie ako coacha. Ketubor mi príde ako človek, ktorý sa baví životom, ktorý žije svoj sen a chce byť s každým za dobre, robí to čo ho baví a je pohoďák. Benqi je človek, ktorý na veci dohliada, usmerňuje a vnímam ho ako vedúcu osobnosť tímu. Teraz prejdime do hernej zložky. Myslím si, že majú obaja svoju znalosť hry ako každý z nás. Každý z nich má svoje klady a zápory ako každý z nás. Hlavný rozdiel medzi nimi by som povedal je vnímanie kola v inom čase a sústredenie sa na niečo iné. Ketubor mi prišiel, že sa sústredil na counterovanie situácií a opačne ich správne prevedenie. Benqi sa zameriaval na ukončovanie kola a všímal si individuálne chyby. Ketubor je ako bezkonkurenčne najlepší coach u nás ale benqi nemá toľko času, takže neporovnával by som ich takto, lebo benqi vie tiež prekvapiť, je veľmi chytrý a vníma taktickú hru, nemá rád ak niekto robí svoje brainless playe. Takže som rád, že som s obidvomi hral, lebo každý z nich ma niečo naučil, či už ako človeka alebo ako hráča.

1.png

Štatistiky Eliva za rok 2020

Vo finále ste skoro vždy narazili na Sinners. Najviac zabolela asi prehra v BO5 sérii v letnej 1.Tipsport COOL lige, kde ste vyhrávali 2:0 na mapy. Keď sa spätne pozrieš na tento zápas, kde nastala chyba? Čo si si ako IGL z tohto zápasu odniesol?

No ako sme vyhrali semifinále som vedel, že idem Sinners prekvapiť, lebo nebudú si dávať pozor na enemy, ktorý by ich mohli napozerať, takže som stiahol 3 demá na prvé 3 mapy čo som vedel, že sa budú hrať schválne sme nechali DUST, aby ostal posledný. Prvé 3 mapy boli tie 3 mapy, ktoré sme chceli. Inferno a Mirage mi nádherne vyšli, napozeral som si čo robia pri akých granátoch, ako hrávajú mid, kde lurkuje hráč, jednoducho všetko a hýbal som mojími spoluhráčmi. Došlo na Nuke, stali sa chyby, ktoré nemuseli no my sme prehrali pár kôl. Potom prišlo kolo kde som si neurčil čo pôjdeme urobiť a nechal som default, vôbec som nerozmýšľal, úplný výpadok som dostal a na mojej chybe sme nakoniec prehrali najdôležitejšie kolo mapy nuke. Bol overtime, tam nás dokázali poraziť na individuálne dobré výkony a po prehre Nuku sme už vedeli, že je koniec išli sme do BO5 na 3:0 alebo LOSE.

Pre každého bol tento rok v niečom iný. Na našej esport scéne sme sa museli rozlúčiť s LAN akciami. Nechýba ti už LANková atmosféra? Čo ťa rok 2020 naučil?

Určite áno. LAN akcie som si užíval ako dieťa cukríky. Zbožňujem ľudí čo robia esport, hrajú ho alebo sa iba dôjdu pozrieť, príde mi, že je to najlepšia partia ľudí.

Keď sa pozrieš na terajšiu úroveň Sinners, neľutuješ spätne, že si sa ich rozhodol opustiť?

Ľutujem aj neľutujem. Ja som veľmi objektívny človek a preto mám takýto pohľad na vec. Na jednu stranu áno veľmi a malo by ma to zožierať celý život. Mohol som byť v najúspešnejšom tíme czsk, dostať sa na vrchol a ešte ďalej. Mať tím plný talentovaných hráčov, čo chcú makať a venovať hre maximum aby dosiahli svoj cieľ. Na druhú stranu sklamaný nie som. Zoberiem si alternatívu kde by som v sinners bol. Beastik by asi necalloval a nestal by sa jeden z najlepších IGL za takto krátky čas. Do tímu by nedostal pozvánku český zywoo neofrag, ktorý si to zaslúži viac ako hocikto iný. Po čase by určite túto ponuku dostal, lebo neofrag je mašina takže by vzniklo rozhodnutie miesto koho pôjde neofrag a ja by som nechcel nikoho vyhodiť alebo zameniť, takže by som sa navrhol ja. Myslím si, že sa to všetko malo stať a vďaka tomu vznikol SINNERS.

štatistické_okienko_elive.png

Okrem toho bol na MČR 2. najlepším hráčom turnaja

Aké sú dôvody toho, že si sa rozhodol opustiť eSubu, s ktorou si zažil pomerne úspešný rok a pridal sa tak k ENTERPRISE?

Poslúchol som svoj inštinkt. Postupom času ako som v živote prešiel nejakými situáciami či dobrými, či zlými a vždy som mal nejaký inštinkt. Inštinkt mi vravel, že mám skúsiť zahrať s mojimi starými spoluhráčmi, lebo za ten rok sme sa všetci posunuli a keď to dáme dohromady, niekam nás to posunie. Nebolo za tým nič špeciálne, nejaké výhody, nevýhody alebo klasické medziľudské vzťahy, jednoducho som to tak cítil a išiel som si za tým.

Na sezónu 2021 ste sa spoločne s Levim a Mangusom pridali k ENTERPRISE. Aké ciele si dávate na budúci rok?

No uvidíme ako pristúpime k tomuto projektu, ciele sú určite skončiť TOP3 na všetkých CZ SK turnajoch, ale je tu veľa tímov, ktoré sa zložili tak uvidíme ako sa pripravia a dúfam, že to bude zaujímavý budúci rok. Dúfam, že sa prepracujeme vyššie, ale to všetko nezáleží na mne, tak uvidí sa.

Je niečo, čo by si chcel na záver odkázať?

Hlavne buďte zdraví a šťastní.

Prečo je Elive 7. najlepším hráčom za rok 2020?

Elive podával celý rok solídne výkony. So svojim K/D patril medzi popredných hráčov turnaja aj napriek tomu, že ako IGL bol ponorený do taktického diania. Dopomohli mu aj clutche, ktoré dokázal pravidelne vyhrávať. O lepšiu pozíciu ho pripravila absencia zlatého kovu, eSuba mala šancu odniesť si zlato až 4x. Mať hlavné slovo vo svojom tíme a byť štatisticky najlepším, to boli hlavné atribúty 7. priečky pre Erika "The Elive" Sitha.

Elive a jeho sociálne siete:

110912474_191598852330493_1553882408612913935_n.jpg

Photo by eSuba

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.