Ako vidíme Major my? Tipy našej redakcie pred turnajom

  • 08. 05. 2022 13:18

Najväčšia Counter-Strike udalosť roka je za rohom! 9.5 to celé v belgických Antverpách vypukne, v poradí 17.Major šampióna spoznáme v nedeľu 22.5. O miliónový prizepool sa pobije 24 tímov. FaZe Clan, Natus Vincere, G2 Esports, Vitality, Cloud9 alebo lepšie povedané Ropz, S1mple, NiKo, ZywOo, Sh1ro a mnohí ďalší. To je len hŕstka gigantov, ktorá sa predstaví na najväčšom turnaji sveta. Víťaz môže byť iba jeden!

Pri tejto príležitosti sme si v našej EPLAYER redakcii prichystali svoje tipy na celkového víťaza, respektíve očakávania od belgického Majoru.

Martin “BuKY” Bukovský
Tip na víťaza: Vitality

Je ťažké predikovať víťaza Majoru, keď máme k dispozícií až 24 tímov. Medzi mojich 5 favoritov patria rozhodne FaZe, NAVI, NiP, Cloud9 a Vitality. Pôjdem ale opäť ako pri Katoviciach do francúzsko-dánskeho celku. Ak nerátame fiasko v Pinnacle Cupe, tak sme od nich za posledné obdobie videli hrať kvalitné csko. Tímy na tejto úrovni a obzvlášť tím vedený takým legendárnym trénerom ako je Zonic, dokážu za dlhšie obdobie prísť s úplne vynovenou hrou. Niektorí ich už začínajú odpisovať, volajú po zmenách. Ja si ale myslím, že práve Major je ten turnaj, kedy do toho dajú všetko a Zonic dokáže, že jeho majstrovské rozmýšľanie a práca s hráčmi je tá najlepšia za celú históriu Counter-Striku.

signature (1).png

Sebastián “Perry” Soroka
Tip na víťaza: ENCE

Popravde, 1x na Majore nebudem mať komu fandiť. Celkom pochopiteľne totiž vždy fandím Slovákom a Čechom, a keďže na tento Major sa nekvalifikoval žiadny domáci zástupca, neostáva mi nič iné iba sa smutne prizerať na zápasy zahraničných hráčov. Čo sa však týka samotného turnaja a môjho tipu. Pôjde zároveň o želanie a tip. Rád by som videl, aby historicky 17.Major napísal krásny príbeh s nečakaným víťazom. Podobne, ako tomu bolo v minulosti pri tíme Gambit, či Cloud9, z ktorých bostonského triumfu som ale pochopiteľne tak veľmi nadšený nebol, rovnako ako 99% slovenských fanúšikov (smiech). Moju dôveru teda vložím do tímu ENCE a ich kapitána Snappiho. Čoskoro oslávi 32.narodeniny a nikdy predtým nevyhral skutočne veľkú trofej. Vždy bol v tieni svojich krajanov - Gla1va, Karrigana, či MSL. Verím však, že teraz nadíde jeho čas. O tomto titule sníva každý hráč. Celkovo sa ENCE v poslednej dobe ukazujú vo skvelej fazóne a zdá sa, že tímová chémia a štýl hry, ktorým sa prezentujú im svedčí. Pri priaznivých okolnostiach by mohol Major ich formu vyšperkovať na úplný vrchol. Vidina takého príbehu bola mojou hlavnou motiváciou pri konečnom výbere. Uvažoval som pochopiteľne aj nad FaZe Clan, Cloud9, Heroic, NaVi a vynárali sa mi aj úvahy o tom, že dočkať veľkej trofeje by sa po sérii strieborných medailí mohli aj v G2 Esports. Ale zvoliť jeden z týchto tímov by bola nuda. #EZ4ENCE

signature.png

Martin “M4t0d4B” Brázdil
Tip na víťaza: FaZe Clan

Keďže nadchádzajúci Major nemá domáce zastúpenie, tak všetky moje nádeje vkladám do jediného tímu a tým je FaZe. Roster plný talentu, v ktorom si každý zaslúži vyhrať Major, ale doposiaľ sa to nikomu z nich nepodarilo. Pre Karrigana, ktorého osobne považujem za najlepšieho In-game leadra v histórií CS:GO to je možno posledná šanca na zisk najprestížnejšej trofeje. Po Bostonskom Majore má opäť okolo seba tím, ktorý mu môže pomôcť tento úspech dosiahnuť. Ich kvalitu nemôže spochybňovať nikto, svetová jednotka, víťazi IEM Katowice a ESL Pro League S15. Ďalší členovia majú však vlastný príbeh, ktorému by sa hodil titul z Majoru. Twistzz by bol prvým Kanaďanom a dokázal by niečo, čo sa mu v Liquid nepodarilo. Broky by dokázal, že je v tejto chvíli najlepšie AWP na svete, Rain a RobbaN, ktorí stáli pri Karriganovi vo finále Majoru v Bostone a Ropz, ktorý začína ukazovať, že on bol ten chýbajúci kúsok skladačky FaZe Clanu. Tento Major určite napíše krásny príbeh a ja verím, že na jeho konci sa týchto 6 legiend zapíše do histórie.

thumbnail (1).png

Denis “BrianM” Uhrík
Tip na víťaza: G2 Esports

Po tom ako som dôkladne sledoval minulý Major v Štokholme, sa tento krát budem pozerať viac menej z diaľky, z dôvodu pracovnej vyťaženosti a maturít, nebudem schopný sledovať všetky zápasy. PickEm som však už tradične spravil a budem dúfať, že sa mi aj tento rok podarí získať Diamantovú mincu (smiech). Najviac asi výhru Majoru prajem G2, bolo by veľmi nešťastné, keby prehrali ďalšie grand-finále bez jedinej mapy. Taktiež vidím veľký potenciál nabehnúť späť na svoju výhernú náladu u NaVi, myslím že im veľký problém musí robiť teraz psychika vzhľadom na prebiehajúcu vojnu. Veľmi by ma potešilo, keby sa dobre umiestni aj Vitality, NIP, či Astralis. Všetko sú to pre mňa momentálne tímy obsahujúce obľúbených hráčov, ktorých rád sledujem. Budem sa teda tešiť a sledovať ako to celé dopadne.

signature (2).png

Zdroj titulnej fotografie: pglesports.com

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.