Tipsport CS:GO Praha: Sampi vyleteli z turnaja ako prví, Enterprise oslavujú postup

  • Sebastián Soroka
  • 03. 09. 2022 23:57

Po úvodnom dni Tipsport CS:GO Praha poznáme prvého porazeného. Po dvoch zápasoch sa s turnajom rozlúčili Sampi.Tipsport, ktorí sa tak na LANku do Prahy nepozrú. Zatiaľ čo však v tábore Sampi prevláda smútok, u Enterprise môžu vypuknúť oslavy. Európska zostava s česko-slovenskou stopou si vydobyla postup aj cenný skalp nad Bad News Eagles. Nádej na postup živia stále Entropiq Prague.

Priebeh prvého dňa priniesol radosť Enterprise Esports

Skupinu A nám odštartovali Sampi.Tipsport a kosovský celok Bad News Eagles. Aj napriek tomu, že v BO1 sérii zaznamenala hviezda Sampi, Matúš "MATYS" Šimko 26 fragov, tak to na víťazstvo nestačilo. BNE skvelo a najmä skúsene kontrolovali priebeh zápasu, čo ich doviedlo k hladkému víťazstvu v pomere 16:8.

Totálny debakel zase uštedrili Enterprise Esports hráčom Entropiq Prague. Zostava v čele s bulharským hráčom Deyvidom "h4rn" Benchevom dovolila svojmu súperovi uhrať iba 4 kolá. Zápas však Entropiq Prague museli hodiť veľmi rýchlo za hlavu. Ak sa totiž chceli udržať v turnaji a zabojovať ešte o postup do semifinále, museli v BO3 sérii ustáť zápas proti motivovaným Sampi.Tipsport.

Jednoduchá úloha to síce nebola, avšak po tom, čo si dokázali vo svoj prospech ukoristiť prvú mapu najtesnejším možným výsledkom už na druhej mape len dovŕšili svoje dielo a vyradili tak reprezentantov Sampi z turnaja. Pre niekoho možno prekvapenie, pre niekoho ani nie, avšak pre Sampi jednoznačne sklamanie. Hráči totiž pomýšľali na umiestnenie v TOP3, nakoniec sa nedokázali dostať ani cez skupinovú fázu. Ladislav "GuardiaN" Kovács si na svoj návrat na česko-slovenský LAN turnaj bude musieť ešte počkať.

V zápase víťazných tímov, ktorí nám sprostredkovali Enterprise Esport a Bad News Eagles boli lepší prví menovaní. Erik "The eLiVe" Sith po troch mapách doviedol svojich spoluhráčov k víťazstvu nad 28.tímom svetového rebríčka. Enteprrise Esports teda s istotou uvidíme 17.-18.9 vo Vodafone PLAYzone aréne, kde budú môcť spečatiť svoju cestu za titulom.

O druhom postupujúcom zo skupiny B rozhodne pondelkový BO3 zápas. Duel medzi Entropiq Prague a Bad News Eagles je naplánovaný na 17:30.

Výsledky skupiny A:

Sampi.Tipsport vs Bad News Eagles 8:16
Entropiq Prague vs Enterprise Esports 4:16

Sampi.Tipsport vs Entropiq Prague 0:2 (14:16, 11:16) - eliminačný zápas

Enterprise Esports vs Bad News Eagles 2:1 (16:13, 10:16,16:7) - zápas o postup

Rozhodujúci zápas - 5.9 (pondelok)

17:30 - Entropiq Prague vs Bad News Eagles

Skupina B je na programe zajtra (nedeľa)

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/V4 Future Sports Festival

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.