Tipsport CS:GO Praha: Kto ovládol semifinálové duely a čo nás čaká vo finálový deň?

  • Martin Brázdil
  • 18. 09. 2022 00:30

Tipsport CS:GO Praha sa pomaly blíži ku koncu a tak sme sa už presunuli do PLAYzone arény, kde sa odohrali semifinálové zápasy, a kde nás čakajú zápas o tretie miesto a samotné finále celej akcie. Po dvoch výborných dueloch, kedy sme mohli sledovať špičku domácej scény doplnenú o kosovský tím.

Dynamo Eclot jednoznačne potvrdili svoju formu

V prvom dueli sa stretli proti sebe stretla dvojka a trojka EPLAYER rankingu. Od tohto stretu dvoch organizácií sa očakával vyrovnaný zápas, ktorý mal byť reklamou na domáci Counter-Strike. Dva výborne rozbehnuté celky, ktoré pomaly dobíjajú aj svetovú tier 2 scénu.

Prvá mapa nás doviedla na map pick legionárskej zostavy. Inferno, ktoré je silnou mapou oboch stáji, malo byť vyrovnané. Prvá polovica tomu nasledovala, kedy Enterprise zvládli za teroristickú stranu získať 6 kôl. Odvtedy to však bola jazda od Dynama Eclot. Blesky pod vedením Filipa “K1-FiDa” Dvořáka predviedli perfektnú T-stranu a svojich súperov pustili iba k jedinému bodu.

Následne sme sa presunuli na púštnu mapu, ktorou je Dust 2. Pri tomto pick sa začal skloňovať výsledok 2:0 na mapy. Avšak stále sme nevedeli, čo nás čaká. I keď Enterprise prehrali polovicu za defenzívnu stranu 5:10, tak za útok predviedli svoje kvality a podali výkon hodný domácej trojky. Bohužiaľ to nestačilo a po výsledku 16:13, sme sa tak museli uspokojiť iba z dvoma mapami v tomto dueli.

Dynamo Eclot zabojujú o víťazstvo Source: Dynamo Eclot
Odveta z RMR opäť v neprospech Hriešnikov

Druhý zápas zviedol proti sebe Sinners proti Bad News Eagles. Tento zápas bol mnohými skloňovaný ako predčasné finále a svoje kvality tento zápas aj potvrdil.

Vertigo, ktoré si do vyhroteného duelu zvolila naša domáca jednotka mala byť poistkou na vedenie 1:0 v celej sérií. Avšak kosovský superstrelci prišli pripravený a ukázali, že ani táto mapa pre nich nie je neznámou. Za útočnú stranu dokázali Sinners nastrádať 5 bodov, pri ktorých sa dá povedať, že to bola úspešná polovica. Avšak v druhej polovici sa im podarilo ukoristiť iba 3 body a tak si Bad News Eagles si pripísali prvú mapu so skóre 16:8.

Podobne ako v prvom stretnutí si Bad News Eagles zvolili do bojov mapu Mirage. Tu už Sinners išlo o všetko. To sme mohli vidieť aj v diani priamo na serveri. Domácí strelci pod vedením Sebastiana “beastik” Daňa dotiahli prvú polku na takzvaný Zonic score. Druhá polovica skončila vyrovnaným stavom 5:5 a to znamenalo poistku tretej mapy.

Po výsledkoch 8:16 a 16:9 sa opakoval opäť príbeh z prvého zápasu. Treťou mapou bolo Inferno a začali prichádzať nepríjemné spomienky z neúspešného RMR. Všetci fanúšikovia však dúfali, že sa príbeh nezopakuje a uvidíme vo finálovom dueli práve Hriešnikov. CT strana sa československým nepodarila podľa predstáv a Bad News Eagles ich pustili iba k piatim bodom, a tak Sinners čakala veľmi náročná úlohu. Stiahnuť takýto náskok si vyžadovalo dokonalú druhú polovicu. I keď domáci strelci vyhrali druhú polovicu, v celkovom súčte to nestačilo a po výsledku 16:12 si finále zaistil kosovský supertím.

Budú sa Bad News Eagles opäť radovať? Source: PGL
Posledný deň prinesie dva výborné duely a celkového víťaza

Keďže už vieme výsledky oboch duelov vieme naisto povedať zloženie zápasu o tretie miesto a aj finálového zápasu. V zápase o tretie miesto sa tak stretnú Sinners a Enterprise. Jednotka a trojka EPLAYER rankingu tak zabojujú o bronzové medaile. Finále tak bude v réžií Dynama Eclot a Bad News Eagles. Tieto tímy sa už výborne poznajú a zatiaľ si práve druhý menovaný dokázali udržať proti svojmu súperovi 100% winrate. Kedy ale lepšie prekonať túto nepriaznivú sériu ako pred domácim publikom.

Program zajtrajšieho dňa:

15:30 Sinners vs Enterprise

18:30 Dynamo Eclot vs Bad News Eagles

Oba zápasy môžete sledovať buď priamo v PLAYzone aréne alebo na streame PLAYzoneCZ

Zdroj titulnej fotografie: Dynamo Eclot

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.