Tipsport CS:GO Praha: Najlepšie CZ/SK tímy a účastník Majoru v boji o víťazstvo

  • Sebastián Soroka
  • 15. 09. 2022 22:33

Turnaj Tipsport CS:GO Praha spozná už tento víkend vo Vodafone PLAYzone aréne svojho šampióna. Zo skupinovej fázy si cestu na LAN turnaj vydláždili traja lokálni zástupcovia a účastník belgického Majoru. Praha sa chystá na výkony najlepších tuzemských tímov, ktorým budú konkurovať Kosovčania z Bad News Eagles. V sobotu nás čakajú semifinálové stretnutia. Celkového víťaza spoznáme v nedeľu. Dokráča si po trofej niektorý z domácich zástupcov alebo bude hlavná cena putovať na balkánsky polostrov?

Dynamo Eclot vs Enterprise Esports
Sobota - 15:30

Česko-slovenská dvojka proti česko-slovenskej trojke (podľa EPLAYER Rankingu). Playoff Tipsport CS:GO Praha nám otvorí skutočne lukratívny zápas. Tímy, ktoré majú spolu pomerne bohatú rivalitu. Tieto dve značky sa totiž už od roku 2021 pravidelne stretávajú vo vyraďovacích fázach jednotlivých turnajov. Úspešnejší sú však v tomto ohľade jednoznačne Enterprise Esports. Dynamo Eclot zatiaľ pri zápasoch so svojimi rivalmi ťahali prevažne za kratší koniec.

Zároveň však ide o organizácie s rozdielnou filozofiou pri tvorbe zostavy. Zatiaľ čo Dynamo Eclot vsádza na stabilitu o čom svedčí, že v tomto roku spravili iba jednu zmenu, ktorá však bola mimoriadne efektívna. Adama "ZEDc" Bartka totiž nahradil Martin "Dytor" Handl, ktorý sa okamžite stal lídrom tímu. U Enterprise sa zase udialo prestupov hneď niekoľko, zostava sa dokonca vybrala medzinárodnou cestou. Naposledy privítali vo svojich radoch Tomáša "system" Zemka. Aj napriek rozdielnym receptom na úspech robia oba tímy veľký progres.

Dnes sú to hlavne Dynamo Eclot, ktorí vystrkujú rožky v Európe. Ich obrovská zápasová iniciatíva, vyústila dokonca v to, že v jeden deň museli hráči nastúpiť až do štyroch zápasov z toho 3x sa jednalo o BO3 sériu. Tvrdá drina sa ale zatiaľ vypláca. Hráči sa zviditeľnujú na medzinárodnej pôde a majú možnosť si zmerať sily aj s tímami ako Fnatic alebo Movistars Riders. Vo svetovom rebríčku od HLTV.org ale aj v našom EPLAYER Rankingu majú na dostrel post domácej jednotky. Eventuálny triumf na Tipsport CS:GO Praha by ich mal v oboch porovnaniach posunúť na prvú priečku.

Ani Enterprise Esports nezaostávajú. Začiatkom tohto mesiaca predviedli slušnú jazdu v CCT Central Europe Series #1, kde nakoniec dokráčali až do playoff. Zo skupín si navyše zabezpečili postup ako prvý, keď porazili aj Bad News Eagles.

Kto sa teda bude radovať z víťazstva v prvom semifinále? Zápasová história je neúprosná. Sú to Enterprise Esports, ktorí vždy zvládali dôležité súboje proti Dynamo Eclot. Za rok sa síce zostava EP pomenila viac, než dosť, ale dva základne kamene tímu v podobe Erika "The EliVe" Sitha a Roberta "manguss" Kaspera pôsobia v zostave aj dnes. Dynamo Eclot sú ale teraz v životnej forme. Historicky sa im však na LAN akciách nedarí najlepšie. Do finále sa im nepodarilo dostať ani v jednom prípade. V marci tiež nedokázali postúpiť zo skupín v turnaji Tipsport CS:GO Bratislava. Vodafone PLAYzone aréna im však rozhodne núka príležitosť vykročiť zo svojho tieňa.

Na papieri nás určite čaká vyrovnaný zápas. A ako je známe, derby nepozná favorita. Nuž, vzhľadomna minulosť by mohli mať na stole o čosi lepšie karty Enterprise Esports.

 Podarí sa Dynamo Eclot poraziť svojich rivalov z Enterprise Esports a dokráčať tak do finále?

Podarí sa Dynamo Eclot poraziť svojich rivalov z Enterprise Esports a dokráčať tak do finále? Source: Dynamo Eclot
SINNERS vs Bad News Eagles
Sobota - 18:30

Predčasné finále? SINNERS aj Bad News Eagles patria rozhodne medzi najväčších kandidátov na titul. Osud a doterajší priebeh turnaja ale zariadil to, že tieto dva celky na seba narazia už v semifinále. Kto teda drží lepšie karty vo svojich rukách? SINNERS, ktorí sa ocitnú na tak povediac domácej pôde, alebo hráči reprezentujúci vlajku Kosova?

Zápasová história týchto tímov síce nie je nijako zvlášť bohatá, avšak má obrovský význam. Boli to totiž Bad News Eagles, ktorí v rozhodujúcom zápase o Major porazili českých hráčov a mohli sa tak rezervovať letenky do belgických Antvérp, kde nakoniec dokráčali až medzi elitnú šestnástku. SINNERS vtedy ostali len oči pre plač.

Reprízy z európskeho RMR sme sa už síce dočkali, avšak nie v LAN podobe. Po dlhšej to tak bude stretnutie starých známych. Kto je vlastne favoritom? Podľa postavenia vo svetom rebríčku určite BNE, ktorým patrí 31.priečka. Český celok si drží 53.miesto. SINNERS však v poslednom období nemali tak nabitý harmonogram ako tomu bolo v minulosti, čo ich rozhodne stálo niekoľko priečok. Od posledného vzájomného zápasu navyše urobili SINNERS zmenu v zostave, keďže na hráčskej súpiske už nefiguruje Adam "NEOFRAG" Zouhar a ani jeho dočasný náhradník, Tomáš "tomkeejs" Tomka. Letnou posilou sa stal Patrik "Zero" Žúdel a nie je tajomstvom, že po zmene hráča došlo v radoch SINNERS aj k úprave herného štýlu a všetci sa ešte len snažia adaptovať na nové podmienky.

Naopak BNE fungujú stabilne, bez nejakej zmeny. Práve tento faktor by im mohol dodať do zápasu výhodu. Sám o sebe je však na papieri zápas mimoriadne vyrovnaný. BNE určite nebudú chcieť odísť z Prahy bez umiestnenia vo finále. Hriešnici zase môžu využiť výhodu domáceho prostredia. Podľa všetkého by nás tak mohla čakať vyrovnaná bitka. Ak SINNERS nezaváhajú, mohli by si cez BNE dokráčať až do finále. Veľkú rolu ale zohrá map-pick jednotlivých tímov.

Dovedie beastik Sinners k víťazstvu?

Dovedie beastik Sinners k víťazstvu? Source: Facebook/V4 Future Sports Fest

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/Mistrovství ČR v PC hrách

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.