Tipsport Bratislava: Ovládne STYKO Bratislavu alebo mu vystavia stopku CZ/SK tímy?

  • Sebastián Soroka
  • 29. 03. 2022 16:55

Štafetu vrcholných tuzemských LAN akcii odštartuje už túto stredu event v Bratislavskej NTC aréne. Na turnaji, ktorý je zaradený do kvalifikačného cyklu MČR 2022 sa predstaví 8 tímov, ktoré vzišli z kvalifikácie, pozvánok a zásluh za predchádzajúce výsledky. Veľký návrat na slovenskú stage zažije Martin "STYKO" Styk. Šampióna spoznáme v nedeľu.

Skupina A - bitka o druhé miesto sľubuje skvelú show

Zloženie: Apeks, ENTERPRISE Esports, Entropiq Prague, Dynamo Eclot

Úvodné zápasy:

30.3 (streda) - 14:30 ENTERPRISE Esports vs Entropiq Prague
30.3 (streda) - 16:00 Apeks vs Dynamo Eclot

Ak sa pozrieme na zloženie skupiny A, tak nad favoritom nemusíme dlho uvažovať. Celkom jasne ním je tím Apeks s Martinom "STYKO" Stykom. Od tímu zo svetovej tridsiatky sa v Bratislave očakáva minimálne postup do finále. Čokoľvek iné bude sklamanie. Úlohu favorita im však môže skomplikovať faktor LAN akcie, na ktorej sa ako celok predstavia vôbec po prvýkrát. Všetci hráči v tomto tíme však majú s podobnými eventami bohaté skúsenosti a tak by im offline prostredie nemuselo robiť výraznejšie problémy.

Oveľa väčšia pozornosť sa však bude uberať na boj o druhé - postupové miesto v skupine. To je totiž k dispozícii hneď pre tri domáce tímy. ENTERPRISE Esports, Dynamo Eclot i Entropiq Prague sa budú chcieť nepochybne udržať v turnaji čo najdlhšie. Veľký otáznik sú ENTERPRISE Esports, ktorí sa po prestavbe tímu stále trochu hľadajú, ich výkon v Bratislave nám veľa napovie. Taktiež sa v ich prípade v posledných dňoch šuškalo o zmene v zostave, keď v jednom z oficiálnych zápasov nahradil hviezdu tímu Matúša "MATYS" Šimka, ukrajinsky hráč Igor "w0nderful" Zhdanov.

MATYS Enterprise Esports

Čo nám ukáže MATYS s Enterprise Esports? Source: Facebook/V4 Future Sports Festival

S cieľom uhrať čo najlepší výsledok prichádza aj aktuálne 4.tím EPLAYER Rankingu - Dynamo Eclot. Výkony hráčov z posledných dní inklinujú k tomu, že by sa pri najbližšej aktualizácii mali predrať minimálne o jednu priečku vyššie, v hlavnom meste Slovenska to môžu len zveľadiť a potvrdiť. Eclot je rozhodne tím, ktorý môže pomýšľať na účasť v playoff. Takýto výsledok by im rozhodne pomohol zviditeľniť sa v Európe. Úvodný duel proti Apeks ich nepochybne preverí čo najdôkladnejšie.

A čo vlastne môžeme čakať od Entropiq Prague? Zostava okolo Filipa "AJTT" Dolenského sa úž dlhodobo usiluje o zisk cenného výsledku, ktorý by im pomohol nakopnúť ich výkony na dlhšie obdobie. V uplynulých mesiacoch totiž nedokázali držať s ostatnými česko-slovenskými celkami tempo. V predchádzajúcom roku boli oproti svojim rivalom skôr v roli favorita. Bez zbytočného podceňovanie sú ale teraz v papierových predpokladoch zahnaní do kúta a sú skôr v roli outsidera. Paradoxne im to ale môže pomôcť odbúrať tlak, ktorý je spojený s ich menom a ambíciami organizácie.

Entropiq Leckr

Predvedie sa Leckr v Bratislave? Source: Facebook/Entropiq
Skupina B - zvládnu Sinners rolu favorita?

Zloženie: SINNERS, eSuba, Sampi.Tipsport, Budapest Five

Úvodné zápasy:

31.3 (štvrtok) - 14:30 Budapest Five vs Sampi.Tipsport
31.3 (štvrtok) - 16:00 SINNERS vs eSuba

Ani tu nemusíme nad favoritom dlho uvažovať. O zisk prvého miesta v skupine B by sa mali postarať českí hráči zo SINNERS. Úloha favorita však dokáže byť častokrát veľmi zradná a narobiť kopec problémov. Koniec koncov, hriešnici sa o tom presvedčili na jesennom LAN finále Sazka eLEAGUE, či Vodafone Mistrovství ČR v PC hrách, kde síce dokázali uhájiť prvé miesto, avšak neraz boli blízko k tomu, aby ich honba za titulom skončila sklamaním. Tak či tak, aj vtedy, aj teraz sú Sinners jedným z ašpirantom na celkové prvenstvo. Navyše, LAN debut v ich drese si odbije najnovšia akvizícia David "forsyy" Bíly. O to väčšia motivácia si pripísať triumf.

Veľkolepý súboj by mohli zviesť Sampi.Tipsport a eSuba. Pre Sampi pôjde o prvý medzinárodný LAN event takého charakteru. Družina vedená skúseným Richardom "queztone" Strnátkom tak môže napísať výnimočný príbeh. V porovnaní s ostatnými možno nemajú hráči vo svojich rukách najlepšie karty, avšak minimálne to je pre nich šanca ukázať sa v čo najlepšom svetle. Zaujímavé bude sledovať aj Matěja "twist" Petráša. Spoločne s queztonom totiž patrí medzi najskúsenejších členov zostavy a jeho adaptácia v novom tíme prebehla úspešne. Samotný postup na túto LAN akciu je toho príkladom.

Sinners

Sinners by mali útočiť na titul Source: Facebook/V4 Future Sports Festival

Na svoje si však môže prísť twistov bývalý tím - eSuba. Reprezentanti modrej krvi nám v minulosti viackrát predviedli, že LANky im chutia o čosi viac, než stereotypné online prostredie. Teraz sa budú usilovať o ďalší pamätný výsledok do svojej zbierky. Benq1ho zverenci určite pomýšľajú na to, že by napodobnili svoju jazdu z minuloročných V4FSF, kde sa im podarilo postúpiť do hlavného turnaja a potrápiť tímy zo svetovej scény. Ich eventuálny postup do vyraďovacej fázy by rozhodne nebol žiadnym prekvapením. Skupinu majú totiž viac, než hrateľnú.

Do Bratislavy zavíta aj maďarský celok Budapest Five. Naši južní susedia rozhodne neprišli na Slovensko iba na výlet a budú chcieť potrápiť najväčších favoritov a ukázať, že Maďari vedia hrať Counter-Strike lepšie ako Česi a Slováci. Je to tím, ktorý bude miešať kartami, otázne je do akej miery. Ich prvý zápas proti Sampi veľa prezradí ohľadom ich výkonnosti.

eSuba pechyn

eSuba s Pechynom by mohla miešať kartami Source: Facebook/eSuba

Zdroj titulnej fotografie: Tomáš Macháček, EPLAYER

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.