Tipsport Bratislava: Skupinová fáza prebehla podľa „plánov“

  • Sebastián Soroka
  • 01. 04. 2022 21:55

V Bratislave to zatiaľ ide všetko podľa "plánu". Apeks s Martinom "STYKO" Stykom i domáca jednotka - Sinners ovládli svoje skupiny. O poznanie zamotanejšie však už boli bitky o ďalšie dve postupové miesta.

Skupinu A s prehľadom ovládli Apeks

Postupujúci: Apeks, Enterprise Esports

Favorit nezaváhal a zatiaľ si kráča za svojim prvým LAN titulom. Apeks rozhodne neprišli na Slovensko iba oddychovať a zatiaľ sa držia predturnajových predikcii. Po tom čo deklasovali Dynamo Eclot pomerom 16:6, zviedli bitku s Enterprise Esports, s ktorými si tiež dokázali poradiť. Zápas proti Enterprise bol však už pre nich o poznanie ťažší, aj keď sa stále niesol vo víťaznej fazóne.

Práve na Dynamo Eclot a Enterprise Esports neskôr padol rozhodujúci boj o posledné postupové miesto. S úsmevom na tvári napokon odchádzali zo zápasu druhí menovaní, ktorí tak uhájili rolu mierneho favorita.

Nanešťastie pre Entropiq Prague, vývoj turnaja nedokázali strhnúť na svoju stranu a nijakým spôsobom v Bratislave nezaskočili svojich súperov. Ich forma z posledných mesiacov nie je vôbec lichotivá a každým ďalším zápasom alebo turnajom sa tlak na ich bedrách bude naďalej stupňovať.

enterprise esports

Enterprise si zvládli ukorisť druhé miesto v skupine Source: Facebook/Enterprise Esports
Skupina B plne pod kontrolou Sinners

Postupujúci: Sinners, eSuba

Sinners podobne ako Apeks zatiaľ na turnaji nenašli premožiteľa. V skupinovej časti hravo zvládli zápas proti eSube a neskôr aj proti Sampi.Tipsport, čo im zaistilo predčasný postup do vyraďovacej fázy. Tzv. všetko podľa očakávaní.

Na svoje si prišla aj modrá krv. Tím eSuby nakoniec dokázal uhájiť druhé miesto v skupine, čo hráčom zabezpečilo prechod do playoff. Benq1ho zverenci si tak naďalej žijú svoju bratislavskú rozprávku. Reprezentanti eSuby si po porážke nad hriešnikmi vydobyli postup skrz výhru nad Budapest Five a Sampi.Tipsport.

Práve maďarský celok Budapest Five veľa vody počas eventu nenamútil, keď nedokázal vyhrať ani jednu mapu. Kto naopak dal o sebe vedieť, boli spomínaní hráči zo Sampi.Tipsport. Na Slovensku ukázali potenciál a pozitívny vplyv po zmene v zostave. Neboli ďaleko od playoff, eSuba však je stále nad ich sily. Pri Sampi treba spomenúť aj nepriaznivú okolnosť, ktorá im zasiahla do zápasu. Martinovi "zur1s" Slámovi bol totiž v strede zápasu odcudzený steam účet, čo nepochybne zatriaslo jeho psychikou a následne sa to podpísalo aj na jeho výkone.

esuba bude v playoff

Modrú krv uvidíme v playoff Source: Facebook/eSuba

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/Sinners

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.