Máme nový web a úvod do TOP15

  • 15. 01. 2020 17:00

Dovoľte nám, aby sme vás privítali na našom webe! Po polroku tvrdej práce, príprav a premyšľaním nad tým, čo zlepšiť, sme dnešným dňom konečne spustili to, čo sme mali dlhšiu dobu v pláne. Premyšľali sme nad tým, s akým obsahom ako prvým začať, aby sme sa zamerali na CZ/SK scénu. Ešte v polovici decembra (prosinca) sme sa celá redakcia zhodli na vyhodnotení najlepších 15 hráčov za rok 2019. Aj napriek tomu, že už sme v polovici januára a pomaly končí aj top20 na HLTV tak top15 rebríček uverejníme nakoľko hráči z CZ/SK scény si zaslúžia priestor na svoje vyjadrenie, článok o ich roku respektíve vlastný priestor, ktorého na našej scéne nemajú až toľko. To je aj zámer tohto projektu. Viac sa venovať domácej scéne, ktorej podľa nás chýba pozornosť.

Ako sme vyhodnocovali top15?

V prvom rade chceme povedať, že top15 sme nevyhodnocovali na základe obľubenosti medzi komunitou, komentátormi alebo u iných osobností CZ/SK scény, ale na základe ich tímových a individuálnych úspechov, ktoré počas uplynulého roka hráči dosiahli. Do hodnotenia sme brali dosiahnuté individuálne štatistiky na jednotlivých LAN tunajoch a ich tímového umiestnenia. K tomu sme zohľadnili ich prípadne ocenenie, MVP turnaja, zviditeľnenie v zahraničí, ale taktiež sme brali do úvahy aj rolu hráča a jeho impact na hru.

Ako príklad môžeme uviesť Leckra (myslíme, že nie je žiadným prekvapením, že sa v top15 nachádza). Leckr možno nie vždy oslnil svojími individuálnymi výkonmi, ale získal viacero prvých miest a zahral si aj na zahraničnej lanke v Poľsku. Do toho treba pripočítať aj MVP z Cool Finals 5 a samozrejme jeho impact na hru ako IGL. Všetci sme počas roka 2019 mohli vidieť, čo urobil s tímom Brute jeho odchod. Brute rázom stratili hráča, ktorého bolo veľmi ťažké nahradiť a to sa prejavilo aj na ich výkonnoch. Zato nová zostava eSuby aj vďaka jeho hre a schopnostiam bola jeden čas považovaná za jednotku na našej scéne a získala dva prestížné tituly pod jeho in-game-leadrovaním.

Je nám jasné, že nie každému sa rebríček bude pozdávať, ale snažili sme sa to robiť čo najobjektívnejšie. Viackrát sme celý rebríček rotovali a dokument vedľa dokumentu, pri vypisaných úspechoch a štatistikách jednolivých hráčov vo word dokumente, porovnávali ich rok 2019 tak, aby nikto nebol ukrivdení. Až na jeden prípad sa nám podarilo získať štatistiky z každej LAN akcie u nás. Taktiež ďakujeme všetkým hráčom, ktorí nám poskytli interview, vďaka ktorému sme mohli pri opísavaní ich roka citovať aj ich pohľad na jednotlivé momenty. Od zajtrajšieho dňa budeme uverejňovať každý deň jedného hráča, ktorý sa nachádza v našom rebríčku. To je od nás pre dnešok všetko. Chceme sa vám všetkým poďakovať za podporu, ktorú ste nám doteraz prejavovali. Vidíme sa zajtra o 18:00 pri otvorení elitnej pätnástky!

  1. David "Frozen" Čerňanský
  2. Ladislav "Guardian" Kovács
  3. Martin "STYKO" Styk
  4. Tomáš "Oskar" Šťastný
  5. Jindřich "ZEDKO" Chyba
  6. Adam "Neofrag" Zouhar
  7. Michal "Leckr" Kadlíček
  8. Erik "The Elive" Sith
  9. Dominik "Blogg1s" Janita
  10. Dominik"Fraged" Herz
  11. Max "SHOCK" Kvapil
  12. Lukáš "Levi" Bouřa
  13. Filip "AJTT" Dolenský
  14. Sebastián"Beastik" Daňo
  15. Martin "Pechyn" Pechoušek

Ohodnotiť

4

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.

Matěj Cihlář

cool