Suchoty bez zlata skončili, eSuba vyhráva turnaj od REPUBLEAGUE!

  • Sebastián Soroka
  • 12. 03. 2021 01:30

Už je to nejaká doba, čo tím eSuba triumfoval na nejakom turnaji v rámci CZ/SK scény. Minulý rok im vo finálových zápasoch takmer vždy vystavili stopku a SINNERS a v jednom prípade aj tím Eclot. V druhom turnaji od REPUBLEAGUE s peňažnou výhrou 1000€, ale modrá krev prelomila jej čakanie na turnajový triumf, keď v rozhodujúcom zápase zdolala zoskupenie hráčov pod clan-tagom manual banned 2:1 na mapy.

Turnaj si od prvej edície prilepšil o takmer dvojnásobok účastníkov. Z 61 účastníkov z minulého týždňa, vzrástol ich počet na 114. Okrem eSuby sme na turnaji našli aj ďalšie popredné celky z domácej scény, konkrétne Dark Tigers, Eclot a ENTERPRISE Esports. Opäť raz nás prekvapil mix hráčov manual banned.

Prví finalisti manual banned napodobnili svoj výkon spred 7 dní a znova postúpili do finále, hoc tentokrát to bolo s trochu pozmenenou zostavou. Očividne ich ale zmeny v zostave nijako nepoškodili a dokázali si tak pripísať cenný triumf proti Dark Tigers. V semifinále sa zase pred ich silou museli skloniť aj reprezentanti celku DEFEATERS.

Na druhej strane Benq1ho zverenci podľa očakávania prešli prvými kolami, kde narazili na menej známe tímy, respektíve hráčov. Vo štvrťfinále ich už ale čakala prvá vážna skúška, ich vyzývateľmi boli totiž hráči z Eclotu. Túto skúšku ale modrá krv zvládla. V semifinále už hráči narazili na svojich rivalov z ENTERPRISE Esports.

Súboj s ENTERPRISE v sebe niesol trochu nostalgický náboj, keďže tieto dva tímy si začiatkom roka 2021 vymenili medzi sebou viacero hráčov. Celý zápas mal vyrovnaný priebeh, koncovky oboch máp ale lepšie zvládli eSubáci a zaslúžene tak postúpili do finále, kde sa pobili o sumu 1000€.

Vo finálovej BO3 sérii sme sa pozreli na všetky mapy. Manual banned sa rovnako ako pred týždňom ujali vedenia 1:0. Nuž, predtým Entropiq a teraz zase eSuba využila svoje bohaté skúsenosti a zápas zvládla otočiť vo svoj prospech. Mix hráčov pod clan-tagom manual banned sa ale rozhodne nemajú za čo hanbiť, len škoda, že je aj tentokrát odchádzajú z turnaja s prázdnou, nakoľko peňažnú výhru berie iba víťaz turnaja.

Photo by eSuba

Ohodnotiť

1

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.