Súboje o IEM Rio započali! Ako sa darilo domácim celkom?

  • Martin Brázdil
  • 28. 01. 2023 14:45

Otvorené kvalifikácie pre IEM Rio turnaj, ktorý je na programe vďaka úspechu Majoru v Brazílii, započali včera o 18:00. Do bojov vstúpilo viacero domácich celkov. Niektoré zostavy už bohužiaľ vypadli, ale stále máme v ohni dve želiezka. Avšak postúpiť sa podarí iba jednému.

Možnosť sme mali sledovať viacero tímov a aj pár mixov, ktoré sa poskladali iba pre túto kvalifikáciu. Takýto mix si zložil aj NaturalG. S ním nastúpili do boja fino, Levi, kinzo a Hones, ktorí vypadli s tímom Endpoint vo 4. kole. Ďalej nastupovali aj tímy Dark Tigers a team Moops. Oboch ale čakal podobný osud. Tigre vypadli s tímom LDLC a Moops nezvládli prejsť cez druhé kolo.

Sampi začali svoju púť výborne, ale bohužiaľ ani oni nenakuknú do dnešného dňa. Po 1 free wine a troch víťazstvách narazili na Eternal Fire. Turecká skúška však bola príliš ťažká, a tak ani nové Sampi neprešli ďalej.

Naopak Martin "STYKO" Styk spolu s Apeks sú stále v boji. Včera sa im výborne darilo a dnes ich tak čaká finále kvalifikácie. Tu ich od 18:00 čaká súboj s ECSTATIC. Tu sú Apeks miernym favoritom, stať sa však môže čokoľvek. Verím, ž STYKO a jeho tím zvládnu aj dnešné súboje a prebojujú sa do Closed kvalifikácie.

Nakoniec sa nám prebojovali do ďalšej časti turnaja aj SINNERS spolu s Dynamo Eclot. Aj keď by sme radi videli oba celky dokráčať čo najďalej, tak dnes čaká jedného z nich koniec už v prvom zápase. Los bol totiž neľútostný pre domácich fanúšikov a domáca jednotka sa postaví domácej dvojke. Dynamo Eclot, ktorí ale tento zápas budú musieť zvládnuť so stand-inom. Včera im to spolu s Matejom “Twist” Petrášom strielalo. Uvidíme ako to však bude vyzerať proti SINNERS a ako ďaleko sa prebojuje víťaz tohto duelu. Podobne ako súboj Apeks, tak aj táto vojna začne o 18:00.

Zdroj titulnej fotografie: Stephanie Lindgren/ESL Gaming

Zvládnu Sinners duel proti Dynamu Eclot, alebo Eclot postúpia ďalej? Source: Jan Hlozek/EPLAYER

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.