Súboj gigantov v prospech Vitality, Francúzi získavajú titul z Blast Premier Fall

  • Sebastián Soroka
  • 14. 12. 2020 08:00

V predposlednom turnaji tohto roka s názvom BLAST Premier: Fall 2020 sme mali možnosť vidieť veľkolepé finále medzi dvoma najlepšími tímami sveta. Vyzývateľom Vitality bol legendárny tím Astralis.

Turnaj tvorila osmička tímov, ktorá si slot zaistila vďaka výsledkom z predchádzajúcich turnajov od rovnakého organizátora. Medzi týmito tímami sa ocitol aj frozen s jeho mousesports, ktorí ale skončili na poslednom mieste. Možno trochu smolou pre rodáka spod Tatier bolo, že práve jeho 2 zápasy sa odohrali proti neskorším finalistom. Vitality na rozdiel od Astralis prekĺzli do grand-finále s čistým štítom, keď neprehrali ani jeden zápas. 4-násobní major šampióni naopak zakopli hneď v úvode proti NaVi, ale od tohto momentu šli spanilú jazdu až do finálového duelu.

Vo finále šlo o viac ako len o pomyselný post svetovej jednotky. Pre víťaza bola totiž vypísaná finančná prémia vo výške $225,000 a miestenka na turnaj BLAST Premier Global Finals 2020, ktorý by sa mal odohrať offline formou v priebehu januára (ledna). Vitality znova raz stavili na taktiku, ktorú využívajú posledné týždne a tou je menenie hráčov v zostave na jednotlivých mapách. Ich žolíkom je Belgičan Nivera, ktorý postupne vystriedal mladíka misutu a major šampióna shoxa.

Do zápasu vstúpili lepšie Francúzi, ktorí na mape Vertigo prevalcovali svojich súperov pomerom 16:4. Celé BO3 finále mali možnosť ukončiť už na druhej mape, keď viedli 14:13, nuž Astralis tieto kritické chvíle zvládli lepšie a vynútili si tretiu mapu Inferno. Nanešťastie pre Dánov, Inferno iba spečatilo skvelý výkon zo strany Vitality, keď svojim súperom dovolili uhrať iba 5 bodov. Pre Vitality to je tak tretí titul v rade. Zdá sa, že experiment s menením hráčov počas zápasu, má predsa len zmysel a pomohol sa Francúzom zbaviť kliatby druhých miest. Boj o post svetovej jednotky, ale stále nie je uzavretý. Do konca roka nás totiž ešte čaká turnaj IEM Global Challenge, kde majú účasť potvrdenú oba celky. Odvetný zápas je tak na spadnutie.

Photo by Vitality

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.