STYKO v top osmičke na Majore! S kým sa stretne a aké má šance na postup?

  • 17. 05. 2023 21:30
Zdroj titulnej fotografie: Twitter/Jerome_Coupez

Posledný CS:GO Major histórie sa po mnohých upsetoch a comebackoch dostáva do Champions Stage. V tejto edícii najprestížnejšieho CS:GO podujatia v TOP8 chýba mnoho favoritov, ktorí sa neprebojovali cez Legends Stage, na druhú stranu je tu mnoho outsiderov, ktorí môžu tento týždeň napísať svoje životné príbehy. Medzi nimi i Martin “STYKO” Styk.

Štvrťfinálové zápasy odštartujú rovno najväčším trhákom. Svetová dvojka, Heroic, vyzve svetovú trojku, FaZe Clan. Zatiaľ čo Heroic prešli turnajom ako nôž po masle, FaZe sa trápili a do play-off sa kvalifikovali z posledného miesta. Bude sa jednať o odvetu finále BLAST Premier: Fall Finals 2022, kedy Heroic zvíťazili 2:1. Proti sebe sa tieto tímy stretli už aj na tomto Majore, a to hneď v prvom zápase Legends Stage, kde Heroic zvíťazili na Inferne 16:7. Obhliadnuc na formu tímov v Legends Stage, ako i na fakt, že za posledné 3 mesiace majú Heroic o čosi lepší winrate, môžeme Heroic považovať za favoritov. Každopádne je však to, že z turnaja pôjde von ďalší z favoritov.

Nasledujúci zápas bude súbojom Dávida proti Goliášovi. Dávidom bude v tomto prípade Into the Breach. Už len to, že táto britská zostava postúpila na Major bolo pre túto organizáciu historickým úspechom a pre fanúšikov svetového CS:GO príjemné prekvapenie. Skvelým výkonom v RMR kvalifikácii sa dostali rovno do Legends Stage a svoje postavenie dokázali potvrdiť výhrami proti FaZe, ENCE aj fnatic. V ceste im však stojí svetová jednotka a úradujúci Major šampión, Team Vitality. Ten na tomto Majore ako jediný nezaváhal ani na jednej mape, kedy si poradil s G2, ENCE a Monte. Nepredpokladá sa nič iné, ako postup Vitality, na tomto Majore však už nič nemôžeme povedať s istotou.

Briti prvýkrát v top 8! Source: Twitter/ITBesports

Semifinálovú miestenku má na druhú stranu istú minimállne jeden čistokrvný outsider. Proti sebe sa totiž stretnú ukrajinskí Monte proti GamerLegion. Pre oba tímy je toto už teraz najlepší výsledok v ich histórii. GamerLegion na minoloročnom IEM RIo Majore skončil tesne pred bránami Legends Stage, Monte práve zažívajú svoj debut na Tier S turnaji. Oba z týchto tímov však z pozície outsidera porazili fnatic i NAVI a oba postúpili do play-off so skóre 3:1 bez strany mapy v zápase o postup. Tí z vás, ktorí máte radi underdogov, máte sa načo tešiť!

Nuž a v poslednom štvrťfinálovom stretnutí budú zraky CZSK fanúšikov upriamené na slovenského riflera, STYKA. Na konci roka si prešla organizácia Apeks veľkou reformou zostavy, po ktorej sa tím pomaly ale isto vracia späť medzi najlepšie tímy. Proti nim stojí americký Team Liquid. Apeks sa s Liquidom na tomto Majore už stretol, a to v otváracom kole Challengers Stage, kde Apeks zvíťazil na Anciente 16:12. Napriek tomu však môžeme za favorita tohto súboja považovať Team Liquid.

Dokážu APEKS prekonať Liquid? Source: Twitter/BlastTV
Rozpis Play-Off BLAST.tv Paris Major 2023:

Štvrtok 18. 5. 2023:

15:00 Heroic vs FaZe Clan
19:00 Team Vitality vs Into the Breach

Piatok 19. 5. 2023:

15:00 Monte GamerLeagion
19:00 Team Liquid Apeks

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.