STYKO po náročnom boji dobýva ďalší minor, Oskar neuspel

  • Sebastián Soroka
  • 09. 03. 2020 02:00

Od 7.3-8.3 (niektoré tímy dohrali po polnoci) sa odohrala closed kvalifikácia o postup na európsky minor. Dá sa povedať, že táto kvalifikácia bola za posledné roky najvyrovnanejšia a zároveň aj najprestížnejšia. Veď na zozname účastníkov kvalifikácie sme mohli vidieť mená ako sú Fnatic, Ninjas in Pyjamas či Dignitas s f0restom. Pravdaže aj v tejto kvalifikácii mali svoje želiezka v ohni aj naše národy. So Sprout Esports sa o slot na minore pokúšal Tomáš "Oskar" Šťastný, s Godsentom zas už o svoj v poradí 6.európsky minor, Martin "STYKO" Styk.

STYKO na svojom historicky prvom minore vo farbách HellRaisers. Ich tím sa vtedy stal celkovým víťazom a odniesol si slot v major kvalde. Photo by PGL

Oskar narozdiel od Styka si so svojím tímom musel účasť v closed kvalifikácii vybojovať cez open časť. Aj tu zvládli Sprout až na druhý pokus. Nadviazať na svoj úspech z open časti už v closed kvalifikácii ale nedokázali. Najprv zostava na čele s Tomášom podľahla ambicióznym Complexity 0:2 a neskôr prehru nedokázali napraviť ani proti dánskym Copenhagen Flames. Sen o majore v Brazílii sa tak rozplynul. Týmto svoje šanca na účasť na majore nestratila len Česká republika, ale aj Poľsko. Oskarov spoluhráč Dycha, totiž pochádza z krajiny pri baltskom mori a bol poslednou poľskou nádejou pre major účasť. Niekdajšia csková veľmoc tak bude chýbať na svojom historicky druhom majore v CS:GO. Prvýkrát sa tak stalo minulý rok, kedy ani jeden z poľských zástupcov nepostúpil na domáci major v Katowiciach.

Oskara žiaľ na majore neuvidíme. Photo by DreamHack

Šance na major ale stále živý rodák z Banskej Bystrice, Martin "STYKO" Styko. Ten mohol svoj postup spečatiť už po dvoch zápasoch, nakoľko v tom prvom zvíťazil 2:0 na úkor Copenhagen Flames. Complexity však nevystavili stopku iba Oskarovi, ale aj slovenskému zástupcovi. Na rad tak prišiel match o všetko, proti OG, ktorý vyvrcholil až na tretej mape výsledkom 16:14 pre Martinov tím. STYKO sa týmto kvalifikoval už na svoj šiesty minor.

Ten prvý zažil pred štyrmi rokmi vo farbách HellRaisers a bok po boku s Oskarom a Zerom. Naše vtedajšie československé trio si vtedy uchmatlo slot v offline major kvalifikácii. Neskôr sa ešte Stykovi podarilo cez minor prekĺznuť v dvoch prípadoch. Všetky boli v drese HellRaisers. Posledné dva mu už ale nevyšli podľa predstav, keď sa nedokázal predrať ani do playoff. Ako už bolo spomenuté, konkurencia bude veľmi silná. Z osmičky kvalifikovaných tímov si major slot odnesú iba dvaja najlepší. Dokáže si STYKO vybojovať svoj 4.major a pridať sa tak k Frozenovi, ktorý má už účasť istú? Európsky minor vypukne 26.4 v Rio de Janeiro.

STYKO svoj posledný minor absolvoval so súčasnou zostavou Godsent. Vtedy ešte pod clantagom "No Chance". Photo by StarLadder

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.