STYKO to dokázal! Apeks a ďalších 7 tímov postupujú na IEM Katowice

  • Dominika Štibľaríková
  • 03. 02. 2024 11:45
Source: X @Apeksgg

Apeks, v ktorom hrá aj slovák Martin “STYKO” Styk, nemali vôbec dobrý začiatok, no na druhej strane, mali naozaj krásny koniec!

Ich prvý zápas bol proti tímu Spirit, ktorému podľahli 13:0! Danil “donk” Kryshkovets ich poriadne vytrápil a zápas zakončil s neuveriteľným ratingom 2.24. Apeks tak spadli do lower bracketu odkiaľ sa museli prebojovať cez prvého súpera, ktorým bol tím FURIA. Zápas sa rozhodol až na 3. Mape! Prvú mapu, Inferno, vyhrali Apeks 13:9. Následne FURIA obhájila svoj map pick Mirage za stavu 13:10, a definitívne sa rozhodlo na mape Ancient, ktorá dopadla 13:11 pre Apeks.

Source: X @IEM

Nasledovalo 2. Kolo lower bracketu, kde Apeks nastúpili proti tímu BIG. Apeks svoj vlastný map pick Inferno prehrali 13:7 a tak mali pred sebou ťažkú úlohu - vyhrať súperov map pick Vertigo, ktoré proti tímu BIG doteraz vždy prehrali. No včerajšok bol našťastie iný a tak sa Apeks s výhrou 13:11 presúvajú na tretiu mapu, ktorou bol Ancient! Bola to veľmi vyrovnaná mapa, ktorá sa rozhodla až v predĺžení a to v prospech Apeks 16:14.

STYKO sa tak so svojim tímom kvalifikovali na hlavný event IEM Katowice 2024!

Okrem nich sa to podarilo aj tímom ako GamerLegion, Spirit, Heroic, Eternal Fire, Rebels, ENCE, Cloud9. A prekvapivo tímy ako Astralis, Virtus.pro, FURIA a BIG zostali pod čiarov a odnášajú si len malú finančnú odmenu.

IEM Katowice 2024

Source: X @IEM

Práve dnes nám štartuje skupinová fáza IEM Katowice, v ktorej máme 16 tímov a to Vitality, FaZe, Natus Vincere, MOUZ, G2, Complexity, Cloud9, Monte, Falcons, Apeks, Spirit, Eternal Fire, GamerLegion, Heroic, ENCE, Rebels. Skupiny sú 2 a dnes nás čaká 6 zápasov, všetky vo formáte BO3. Netreba sa preto čudovať keď sa hracie časy výrazne posunú. BO3 sú časovo veľmi náročné zápasy a stačí jeden malý technický problém a celý časový rozvrh je zničený. Preto berte rozpis zápasov len orientačne, mimo úvodného, ktorý väčšinou začína načas.

Skupina A

  • 13:30 - Falcons vs Eternal Fire
  • 16:30 - FaZe vs Rebels
  • 16:30 - Natus Vincere vs Spirit
  • 19:30 - Complexity vs Apeks

Skupina B

  • 13:30 - G2 vs Heroic
  • 19:30 - Vitality vs ENCE

STREAM

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.