Studovat, hrát a zároveň spravovat profesionální tým. Je to vůbec možné?

  • 28. 02. 2023 23:55
Zdroj titulní fotografie: CRYPTOVA.gg

Práce a zároveň studium na vysoké školy není nic jednoduchého, to většinou potvrdí každý student vysokoškolského studia na každé kvalitní škole u nás, ale i ve světě. Většinou je potřeba dostatečně velká motivace, skvělý time management a hlavně velká píle.

O svou zkušenost se s mediálním oddělení organizace na oficiální web Cryptovy podělila bývalá semi-profesionální hráčka, studentka vysokoškolského studia se zaměřením na "Teória digitálních hier", a hlavně momentální manažerka CS:GO sekce pro ostravskou Cryptovu, Martina Ďurtová.

Jak se ke správě Martina, jako studentka, dostala ?

"Najprv som pracovala pre REPUBLEAGUE, tam som robila ako prvé režiséra slovenského vysielania a potom som prešla na rolu replay operátora. Čo som vlastne robila klipy z jednotlivých kôl počas zápasu, ktoré následne išli do vysielania. Po nejakej dobe, čo som pracovala tu, som chcela zmenu a preto, keď som videla, že Cryptova hľadá manažéra tak som to skúsila."

Co práce managera profesionální hlavní CS:GO sekce obnáší?

"Starám sa hlavne o chod tímu, vybavujem veci, ktoré treba, komunikujem s organizátormi turnajov a celkovo som taká tá pravá ruka. A som samozrejme hlavným komunikačným kanálom medzi samotnou organizáciou a tímom."

Souvislost studijního oboru s managementem

"Preto som si aj vybrala tento odbor, lebo som vedela, že sa chcem venovať ešportu prípadne vývoju hier. Ale postupom času ako som študovala som zistila, že ešport je to, čomu sa chcem naplno venovať."

Názor na aktuální a budoucí situaci ohledně univerzitního esportu

"Ja som predtým dokonca aj hrávala za univerzitné tímy. Asi 2 a pol roka League of Legends a potom som prešla na CS:GO, lebo LoLko ma už nenapĺňalo. Je to síce fajn na odreagovanie sa, ale nemyslím si, že univerzitný ešport má až takú budúcnosť, nakoľko tie tímy nie sú stále a nie každý má vôľu trénovať."

Co dle Martiny dává práce manažerky do budoucího pracovního života?

"Ako manažérke mi moja práca dáva mnoho zručností a skúseností, ktoré budem určite schopná využiť aj v mojom budúcom pracovnom živote, či už na mojej súčasnej pozícii alebo inej. Môj každodenný pracovný režim zahŕňa plánovanie, koordináciu a organizáciu, čo mi taktiež pomáha budovať môj time management skill, čo je určite kľúčová schopnosť pre akýkoľvek druh kariéry. Okrem toho mám možnosť rozvíjať aj svoje vodcovské schopnosti, nakoľko musím viesť a motivovať tím, aby sme spoločne dosiahli vopred stanovené ciele."

Jak vnímá obor a esport její okolí?

"Čo sa týka rodičov a kamarátov tak ma v tom samozrejme podporujú, pretože celý život hrávam hry, aj keď som sa snažila hrať na poloprofesionálnej úrovni, tak moje okolie to vnímalo pozitívne."

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.