DreamHack Open November: Zero a frozen vyrážajú do boja! Dokráča si jeden z nich po trofej?

  • Sebastián Soroka
  • 09. 11. 2021 09:00

Štokholmský Major ubehol ako voda a Counter-Strikový svet sa znova ponorí do prestížneho podujatia. Tento týždeň je na programe DreamHack Open November s prizepoolom $100,000. Pre česko-slovenskú scénu pôjde o obzvlášť zaujímavý turnaj, keďže sa ňom predstavia hneď dvaja slovenskí hráči. Pre jedného z nich to bude najväčší turnaj od roku 2018. Celé to započne už o 10.11 (streda), finále je naplánované na 14.11 (nedeľa).

Skupina A - slovenské šípy v plnej zbroji
Úvodné zápasy - 10.11.2021

BIG vs GamerLegion - 13:30
MAD Lions vs mousesports - 13:30

Na koho sa asi upriami pozornosť slovenského diváka, ak nie na Zerov GamerLegion (GL) a frozenov mousesports? Mousesports vyzvú vo svojom prvom zápase európsky mix MAD Lions, Zero bude mať naopak o čosi náročnejšiu úlohu, keďže bude musieť vzdorovať favorizovaným BIG. Favoritmi na postup sú rozhodne Myšiaci spoločne s BIG, avšak zatiaľ čo sa tieto dva tímy sústreďovali v posledných týždňoch na Major, ich oponenti boli mimo všetku pozornosť a mali tak možnosť na dôkladnú prípravu. Veď pre oba tábory ide zatiaľ o vrchol sezóny.

Zo skupiny postupujú dva tímy, pravdepodobnosť, že aspoň jedného Slováka uvidíme v semifinálovom zápase je tak vysoká. Ani jeden však nesmie podceniť svojich súperov. MAD Lions majú skutočne rôznorodú zostavu, najvýraznejšou postavou je ale jednoznačne bývalý hráč Heroic - Johannes "b0RUP" Borup. BIG sú naopak už ostrieľaným tímom na svetovej scéne a hneď po DreamHacku ich čaká V4 Future Sports Festival v Budapešti.

Skupina tak pre rodákov z našich končín nebude žiadnou prechádzkou v ružovej záhrade. Zastaviť BIG na online serveroch, či ubrániť sa proti nevyspytateľnej hre MAD Lions bude vážnou skúškou pre oboch. Frozen a jeho spoluhráči sú ale minimálne z hľadiska skúsenosti na úplne inom leveli, než GL.

frozen počas Štokholmského Majoru Source: © pglesports.com
Skupina B - začne sa bohatá žatva pre Fnatic?

Úvodné zápasy 10.11.2021

ENCE vs forZe - 16:45
Fnatic vs Spirit - 20:30

Fnatic i ENCE v jednej skupine a do toho ruské stíhačky forZe a Spirit? Rozhodne naložená skupina, v ktorej nemožno nikoho odpisovať! Fnatic prežívajú počas tohto roka najťažšie obdobie v ich CS:GO ére a jadro zostavy už netvoria ani Švédi, ale Briti. Kombinácia britsko-švédskeho CSka však zatiaľ nemala veľa priestoru na rozpútanie kvalitnej hry, aspoň nie na vrcholovom turnaji. Vzhľadom na jej postavenie vo svetovom rebríčku a masívne zmeny sa musí na väčšinu turnajov predierať cez kvalifikáciu, tento event netvorí výnimku.

Na úspech čakajú aj ENCE, ktorí v aktuálnej dobe tvoria hráči z rôznych kútov Európy. Tento tím prešiel súveréne Challenger časťou na avizovanom Majore, v Legends stage už ale hráči vyhoreli ako fakľa. Kto sa rovnako zúčastnil štokholmského turnaja boli Spirit, avšak ruská zostava veľa vody rozhodne nemútila a nepriblížila sa ani k postupu medzi šestnástku najlepších. Do toho všetkého sa primiešajú forZe, ktorý počas tohto roka viackrát potrápili tímy z najväčšej špičky, nemožno ich odpisovať ani na tomto turnaji. V skupine B to tak smeruje k parádnemu esportovému zážitku, aj keď iba v online formáte.

KRIMZ je stále súčasťou Fnatic Source: © liqupedia.net/ESL

Zdroj titulnej fotografie: © liqupedia.net/StarLadder

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.