Andrej "Adejis" Kameništiak: Asi nie je tajomstvom, že náš cieľ je na Sinners naraziť až vo finále

  • Sebastián Soroka
  • 13. 11. 2021 19:45

Andrej "Adejis" Kameništiak aktuálne prežíva svoj najúspešnejší rok v kariére CS:GO hráča. Vôbec po prvykrát dostal možnosť zúčastniť sa LAN akcie vysokého tieru a počas tohto víkendu ho čaká zahraničný debut na evente V4 Future Sports Festival v Budapešti. S jeho tímom Enterprise Esports momentálne držia post česko-slovenskej dvojky, avšak s týmto statusom sa Adejis a spol. nehodlajú zmieriť a pre ďalší rok verí rodák z Martina vo väčšie etablovanie sa na svetovej scéne. V rámci domácej scény patrí 20-ročný mladík medzi najväčšie talenty, nie len preto sa ale stal súčasťou Enterprise.

Čo sa dozvieš v rozhovore:

  • O jeho pocitoch z predchádzajúcich LAN akcii
  • Koho označuje za svojho najväčšieho konkurenta
  • Ako vníma svoju cestu do tímu Enterprise Esports
  • Čo vraví na turnaj V4 Future Sports Festival
  • Kde vidí seba a svoj tím o rok

Máš za sebou dve LAN akcie, aký to bol pocit hrať po tak dlhej dobe na offline eventoch?

Odohrať turnaj naživo je vždy neporovnateľne väčší zážitok, ako sedieť doma. Najviac si samozrejme užívam LAN akcie práve s divákmi, aj keď si uvedomujem, že v tejto situácii nie je ľahké niečo také zorganizovať. Bez podujatí naživo by to nebolo ono a dúfam, že ich bude čo najviac.

V obidvoch prípadoch ste ale vo finálovom zápase zlyhali. Kde vidíš dôvod vášho neúspechu?

Je to v hlave, ako hráči na to skill určite máme. Dôležité je si uvedomiť, že v najťažších chvíľach rozhodujú iné veci. Pretože sme ešte mladá zostava, najdôležitejšie bude vyladiť spôsob akým spolu fungujeme a to bude chvíľu trvať. Najdôležitejšie bude zistiť, akým spôsobom vieme naše schopnosti konzistentne využívať na čo najviac percent. Netreba si nad tým ale lámať hlavu, samozrejme sme tu, aby sme vyhrávali, ale niekedy to bohužiaľ nevyjde. Treba sa poučiť z vlastných chýb, nič iné nám neostáva.

Pred necelými troma rokmi si sa účastnil lokálnych LAN akcii, kde ťa nemal šancu nikto poznať. Túto jeseň si si si už odbil svoju premiéru na veľkom pódiu pred početným množstvom divákom. Ako vnímaš tento kariérny posun? Čo, prípadne kto ti počas tejto cesty najviac pomohol?

Samozrejme ma to veľmi teší. Vždy som sníval o tom hrať v tíme tohto kalibru. Bohužiaľ nie vždy všetko vychádza podľa plánu, takže som si tú radosť ešte nestihol užiť. Je veľmi veľa ľudí čo mi pomohlo, je odo mňa trochu neslušné ich tu nevymenovať, ale nechcem na nikoho zabudnúť. Nesmierne si ale vážim každého, s kým som mal tú česť sa čo i len porozprávať, pretože každý jeden prispel k môjmu vývoju hráča ale aj človeka. Týmto im chcem poďakovať.

Adejis (prvý zľava) v roku 2018 na svojej premiérovej LAN akcii Source: © Facebook/Paragon Esports Tournaments

Koho by si v súčasnej dobe označil za vášho najväčšieho konkurenta?

Sinners.

Ešte pred MČR vás čaká V4 v Budapešti, ako vidíš vaše šance na tomto turnaji? Do skupiny ste vychytali Wisla Krakow, či Bulharov z FIEND, to sú celkom nároční súperi takto na začiatok, no nie?

Ide o turnaj veľkého kalibru a takisto ide o jedinečnú šancu ukázať, že naša malinká scéna dokáže po vzore Sinners vyprodukovať ďalší tím, ktorý by vedel konkurovať na európskej scéne. Skupina je určite veľmi ťažká a úprimne netrúfam si predpovedať ako by sa to v jednotlivých skupinách mohlo vyvíjať.

Pre teba pôjde o prvý LAN turnaj mimo CZ/SK scénu. Ako to vnímaš?

Veľmi sa teším a dúfam, že budeme našu scénu reprezentovať v čo najlepšom svetle. Už samotný postup na turnaj tejto úrovne vo mne zanecháva pozitívne emócie pretože sme museli poraziť viacero kvalitných tímov. Zatiaľ si síce neviem predstaviť rozdiel medzi česko-slovenskou a európskou úrovňou podujatia tohto typu, ale neskutočne sa teším na túto skúsenosť.

ENTERPRISE Esports na Orange Majstrovstvá SR Source: © Facebook/Y-Games Slovakia

Čo vravíš na vašu skupinu pre MČR? Chcel si naraziť na Sinners už v skupine?

Neviem akým systémom funguje MČR, ale asi nie je tajomstvom, že náš cieľ je na Sinners naraziť až vo finále. Samozrejme, že stať sa môže hocičo a asi najväčšia chyba by bola podceniť akýkoľvek z ostatných tímov, ale myslím si, že ak na turnaj prídeme v našej obvyklej forme, tak si zopakujeme finále Sazka eLEAGUE.

Na, ktorej mape sa ako hráč cítiš najlepšie?

Žiadna mapa mi vyslovene nevadí. Samozrejme Mirage ani nepovažujem za mapu ale za zlý vtip (smiech). Ale teraz vážne, asi moja dlhodobo najobľúbenejšia mapa je Inferno. Potom je tu asi už len Dust, ktorý mám rád trochu menej ako ostatné mapy.

Kvôli CSku si sa rozhodol vzdať aj vysokej školy, si zatiaľ spokojný s týmto rozhodnutím?

Dôvodov na odklad vysokej školy bolo viac a myslím si, že na hodnotenie tohto rozhodnutia je veľmi priskoro.

Kde sa vidíš o rok? Veríš, že by ste sa s Enterprise dokázali viac etablovať na medzinárodnej scéne?

Úprimne dúfam v to, že sa nám to podarí, ale dostať sa tam bude nesmierne ťažké a zotrvať tam bude ešte ťažšie.

Zdroj titulnej fotografie: © Jan Hložek, EPLAYER

Adejis si prebrá medailu za druhé miesto na Orange MSR Source: © Facebook/Y-Games Slovakia

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.