Sobotný pokec #4: Michal Šubert - CORE

  • Martin Bukovský
  • 22. 08. 2020 19:45

V 4. časti našej série sobotný pokec sme vyspovedali jedného z organizátorov CORE. CORE pôsobí na scéne už nejaký ten piatok. Najprv začínali s turnajmi v hre League of Legends, dnes už pokrývajú viaceré herné tituly. Medzi ne patrí aj CS:GO a Michal nám popísal aj ako to funguje v ich pozadí.

Ahoj Michal “Šugi” Šubert. Tvoje meno v hráčskej komunite nie je až také známe, ako nejaký hráč či caster. Mohol by si sa nám na začiatok predstaviť?

Ahojte! Niektorí ma môžu poznať aj pod nickom SUG4R alebo Šugi, mám 17 rokov a som súčasťou projektu CORE. Som veľkým fanúšikom ešportov a herných titulov CS:GO, Valorant, Rocket League alebo Hearthstone. Dávnejšie som popri CORE vypomáhal aj Cyber Gamingu s ich vizuálom. Mimo ešportu sa takisto venujem viacerým neziskovým projektom a ešte donedávna aktívne športu. Svoj voľný čas trávim čítaním kníh, cvičením a zdokonaľovaním sa v rôznych ďalších zručnostiach.

Si súčasťou CORE a organizujete turnaje v Žiline. Ako dlho u nich pôsobíš? Čo je náplňou tvojej práce?

Ruku k dielu som pridal začiatkom roku 2019, kedy sme sa rozhodli, že po úspechoch s League of Legends LANkami chceme skúsiť aj CS:GO. Sústredili sme sa vtedy na náš prvý turnaj (Veľkonočný turnaj), na ktorý som sa vtedy nesmierne tešil. Event dopadol skvele a mal som ešte väčšiu chuť pokračovať v organizovaní LAN akcií a hľadaní svojho miesta v tíme. V tej dobe ma veľmi bavilo komunikovanie s partnermi a prezentovanie našej značky na sociálnych sieťach čo ma nasmerovalo na miesto, kde práve teraz som. Aktuálne mám na starosti Marketing celého CORE, čo obnáša všetky rôzne veci týkajúce sa partnerov, sociálnych sietí, proma, atp.

70813274_2168793119893928_5859427893985148928_n.jpg

Photo by CORE

Čo všetko sa musí splniť, aby sa vôbec zorganizovala LAN akcia?

Konkrétne asi ani nebudem menovať, lebo je toho vážne priveľa. Takisto každý kto chce urobiť LANku má iné podmienky a inú myšlienku s ktorou chce začať organizovať turnaje. Čo ale určite odporúčam je predstaviť si, ako by mala vyzerať finálna LANka, napísať si túto predstavu na papier alebo do wordu, aby to všetko nebolo iba v hlave jedného človeka. Vytvoriť veľký To-do list, kde bude spísané čo všetko je potrebné, aby sa LANka zorganizovala a potom rozdeliť zodpovednosti. Wuala, robíte prvé kroky k tomu, aby LANka vyzerala podľa vašich predstáv.

82117127_482559585735396_4547947922070700032_o.jpg

Aj takto vyzerajú akcie od CORE Photo by CORE

Aká je vaša vízia? Viete si predstaviť organizovať turnaje aj v preplnených arénach?

Pre mňa je CORE projekt, kde som našiel veľa skvelých kamarátov, s ktorými sa viem aj mimo našich akcií zabaviť a zároveň porozprávať o rôznych dôležitých témach. Práve o to nám ide. Chceme vytvoriť úrodnú pôdu pre ľudí, ktorí sa bavia ešportom a chcú sa ním baviť aj so svojimi priateľmi. Preto sa snažíme urobiť naše turnaje čo najviac komunitné a živé čo to ide. Lebo práve tam môžu kvitnúť nové skvelé vzťahy presahujúce cez akúkoľvek LAN akciu.

V Žiline neorganizujete turnaje iba vy, ale aj KOA LAN. Aké sú vaše vzťahy či už s KOA LAN alebo inými organizátormi ako YGames, či 21Games? Vedel by si si predstaviť jeden veľký turnaj organizovaný práve vami štyrmi?

S KOA a Y-Games už dlhú dobu spolupracujeme. U oboch organizátorov stoja skvelí ľudia a veľmi si vážime ich skúsenosti, chuti a viacerých spoločných hodnôt, ktorými chceme posúvať ešport u nás vyššie. Čo sa týka 21Games, tak sám som mal príležitosť zúčastniť sa jednej z ich prednášok a vždy ma teší záujem prinášať ešport medzi ľudí práve v takomto svetle a aj preto som z našej strany otvorený spolupráci. Či to niekedy dotiahneme až do jedného veľkého celoslovenského eventu je otázne, ale osobne si to viem predstaviť.

Dá sa k vám pridať do organizačného tímu, alebo ste skôr uzavretý kolektív?

Jasné a dokonca veľmi jednoducho. Všetci v projekte fungujeme ako dobrovoľníci. Iba nás stačí osloviť na facebookovej stránke alebo na instagramovom profile. Veľmi radi podiskutujeme s každým, kto má chuť sa stať súčasťou nášho projektu. Čiže ak si práve ty, ešportový nadšenec, nemáš ďaleko do Žiliny a chcel by si si skúsiť organizovanie neobyčajných LANiek, tak ťa povzbudzujem, aby si nám napísal a predstavil seba a svoju predstavu o tom ako by si sa chcel zapojiť.

01_6.jpg

"Budovať komunitu a priateľstvá" Photo by CORE

Ako vás ovplyvnila korona kríza? Na aké akcie sa môžeme tento rok ešte tešiť?

Musím uznať, že korona nás dosť spomalila, keďže sme plánovali 5v5ky v CSku a v LoLku. Spoločne s nimi aj množstvo ďalších nových konceptov, ktoré však kvôli aktuálnej situácii, nie sú vhodné na zrealizovanie. Napriek tomu sme nespali a počas karantény sa nám podarilo dať von NHL Online Ligu, ktorá už teraz beží v plnom prúde. Uvidíme čo ďalej, sledujeme priebeh situácie na Slovensku a ak bude z našej strany možné zorganizovať LANku určite o tom dáme vedieť na našich sociálnych sieťach.

Je niečo, čo by si chcel na záver odkázať?

V prvom rade sa chcem určite poďakovať redakcii eplayeru za možnosť sa aj takýmto spôsobom vyjadriť. Dúfam, že som vás, čitateľov motivoval k hľadaniu svojich koníčkov, a že budem mať šancu vidieť ešte viac mladých ľudí zapájajúcich sa do sveta elektronických športov. Je to síce veľakrát tŕnistá, ale skvelá cesta, ktorá má množstvo prekážok a ak viete kam a prečo tou cestou idete, tak sa určite oplatí ísť ďalej.

DSC_0294 (1)-min.jpg

Photo by CORE

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.