Snax bol blízko k podpisu s ENCE, potvrdil Snappi

  • Sebastián Soroka
  • 23. 08. 2022 13:15

Bývalá svetová dvojka bola niekoľko mesiacov terčom prestupových špekulácii. Že nešlo len o obyčajne fámy potvrdili udalosti z posledných dní. ENCE prišli o svoju najväčšiu hviezdu - Lotana "Spinx" Giladiho a taktiež sa uchýlili k zmenám na AWP poste. Kto bol však najväčší kandidát na zisk miesta v tíme? Poľský "gurum", Janusz "Snax" Pogorlezski!

Snax bol veľkým favoritom na zisk miesta v ENCE

Kapitán tímu ENCE, Marco "Snappi" Pfeiffer potvrdil v rozhovore pre portál HLTV.org , že na zozname kandidátov bol hrdina z IEM Dallas, Snax. To, že ENCE neangažovali do svojho tímu poľského hráča bolo navyše obrovské prekvapenie, Major šampión z roku 2014 sa totiž skvelo osvedčil, keď musel narýchlo zastúpiť v Dallase Spinxa, ktorému bolo znemožnené odcestovať do USA kvôli neposkytnutým vízam. Snax vtedy bez väčšej prípravy sadol do lietadla a o pár dní už absolvoval s ENCE premiérový zápas. A čo čert nechcel, bývalý člen Virtus.pro dopomohol svojim novým spoluhráčom k postupu do finále!

Pfeiffer sa po po prehranom finále vyjadril na adresu svojho kolegu nasledovne: „Akokoľvek som teraz smutný, musím dať obrovské uznanie Snaxovi, veľa som sa od neho počas tohto turnaja naučil, som rád, že ukázal celému svetu, že je stále schopný hrať na T1 úrovni. Keby sme mali miesto (v tíme - pozn.red), okamžite by sme po ňom siahli.

Krátko po Dallaskom turnaji sa vynorili prvé správy o tom, že Spinx rokuje o prestupe do Vitality. Zdalo sa teda, že Snax by sa predsa len mohol stať hráčom ENCE natrvalo. Spinx do Vitality nakoniec prestúpil, avšak na podpis zmluvy so Snaxom už nedošlo, čo zasiahlo najmä poľských fanúšikov.

Mali sme štyroch odlišných hráčov, ktorých sme chceli do tímu, jedným z nich bol on (Snax - pozn.red). Bol blízko k tomu, aby sa pridal k nám“, potvrdil v rozhovore Snappi. „Mám rád Janusza (Snaxa - pozn.red) a je mi vážne ľúto, že som sa po Dallase neudržal a napísal ten tweet. Napísal som to z dvoch dôvodov, chcel som mu pomôcť a tiež som to myslel vážne. Ospravedlňujem sa poľskej komunite, ale najviac Januszovi, že sme si ho nevybrali. Som si istý, že si čoskoro nájde tím, nie je ako ostatní starší hráči, má motiváciu, odhodlanie a hlavne talent. Dúfam, že ho čoskoro uvidím, je užasný“, nešetril slovami chvály na Snaxa.

Miesto, na ktoré si robil zálusk Snax získal nakoniec Valdemar "Valde" Bjørn Vangså.

Snax si s ENCE zahral na IEM Dallas Source: Facebook/ESL

Spinxa sa nesnažil presvedčiť

Odchod hlavnej hviezdy býva vždy pre tímovú morálku veľkou trhlinou. ENCE mali veľmi slušnú prvú polovicu roka, zahrali si finále ESL Pro League, odohrali semifinále PGL Major Antwerp a právom patrili medzi najlepšie tímy sveta. Aj keď Snappi vedel o Vitality a ich záujme o izraelského strelca, nesnažil sa svojho kamaráta silou mocou udržať v tíme.

Veľmi skoro mi oznámil, že sa prikláňa k ponuke od Vitality, kvôli BLAST, ZywOovi, peniazom v organizácii. Jednu vec, ktorú som mu spoločne so sAwom (trénerom ENCE - pozn.red) povedal bolo, aby neporovnával ich pozitíva s našimi negatívami, namiesto toho mal porovnávať naše pozitíva s ich pozitívami a naše negatíva s ich negatívami. Avšak on rozmýšľa sám za seba a spravil svoje vlastné rozhodnutie. Nehnevám sa kvôli tomu na neho, strávil som s ním dva úžasné roky a želám mu všetko dobré, možno raz budeme spolu znova spolupracovať ako hráči alebo z inej pozície, podľa toho, na akú rolu by som sa presunul, človek nikdy nevie“, ozrejmil 32-ročný Dán a zároveň naznačil, že do budúcnosti by možno mal záujem o pozíciu trénera alebo manažéra.

Zároveň k zmene v tíme by došlo aj vtedy, keby sa Spinx rozhodol ostať. Rozhovory s novým sniperom ENCE - Alvarom "SunPayus" Garciom už totiž prebiehali dlhšiu dobu a vedel o nich aj Spinx. Celú situáciu však teoreticky mohla zvrátiť turnajová výhra. Napríklad na BLASTe v Lisabone alebo v Kolíne nad Rýnom. „Možno by to malo vplyv na Spinxove rozhodnutie a udržali by sme si pôvodnú päticu, ale nie som si tým istý“, doplnil bývalý hráč Heroic.

Snappi je súčasťou ENCE viac ako dva roky

Snappi je súčasťou ENCE viac ako dva roky Source: Twitter/ENCE

V článku sú k dispozícii len niektoré časti z rozhovoru. Kompletný rozhovor v anglickmo znení je uverejnený na webe HLTV.org

Zdroj titulnej fotografie: Instagram/ENCE
Zdroj: HLTV.org

Súčasná zostava ENCE vyzerá nasledovne:

Marco "Snappi" Pfeiffer
Pawel "dycha" Dycha
Pavle "maden" Bošković
Alvaro "SunPayus" Garcia
Valdemar "Valde" Bjørn Vangså

Eutu "sAw" Sah - tréner

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.